Region

U Novom Pazaru porodice preminulih oslobođene pogrebnih troškova

Foto: RTS

Krizni štab Novog Pazara oslobodio je plaćanja pogrebnih troškova porodice čiji su članovi preminuli od posljedica izazvanih koronavirusom, saopštila je danas lokalna samouprava.

Svim organima, ustanovama i ostalim pravnim licima naloženo je da za vrijeme trajanja vanredne situacije, zastave spuste na pola koplja, odnosno, jarbola.

Gradski štab stavio je van snage odluku o ograničavanju rada trgovinskih radnji i marketa samo od sedam do 19 časova, dok je za ostale privredne subjekte to radno vrijeme ostalo važeće.

Štab je odlučio da kupi mobilnu metalnu ogradu, kontejnere za smeće, mobilne toalete, klupe i rezervoare za pijaću vodu i sve drugo neophodno za osposobljavanje poljske bolnice Vojske Srbije.

Formiran je Operativni tim za koordinaciju humanitarnih aktivnosti, na čijem čelu je Albin Škrijelj, a mogu se priključiti sve zainteresovane organizacije i pojedinci.

Na račun Grada Novog Pazara namijenjen borbi protiv epidemije koronavirusa do sada je uplaćeno nešto više od 2,3 miliona dinara.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mongro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

….poljske bolnice vojske Srbije??? Jel tako i u ostalim gradovima Srbije da je neophodno prisustvo i pomoć od vojske?

Send this to a friend