Region

U Srbiju stiglo milion doza kineske vakcine

Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je avion Air Serbia kojim je u Srbiju iz Kine dopremljeno milion doza vakcine kompanije ”Sinofarm”.

“Ovo je nevjerovatna stvar, ne znam da li ljudi to razumiju”, kazao je predsednik Vučić, ističuči da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je dobila toliku količinu kineske vakcine.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da joj je velika čast što je sa predsjednikom Srbije dočekala vakcine kineske kompanije, prenosi B92.

“Kina je prva zemlja na svijetu koja je obećala da će njena vakcina biti globalno javno dobro. Vakcina je odobrena 30. decembra prošle godine i evo već stiže u Srbiju. Nadam se da će dolazak kineske vakcine doprinijeti suzbijanju epidemije u Srbiji”, rekla je Bo.

Vučić je saopštio da će u ponedjeljak stići još oko 20.000 doza Fajzerove vakcine, a potom i 250.000 doza vakcine Sputnjik V. On je najavio da će Srbija polovinom godine imati pet do šest različitih vakcina.

“Preko Kovaksa ćemo vidjeti da nabavimo i Astra zeneka vakcinu, a tražićemo i Moderninu. Imaćemo pet, šest različitih vakcina do juna“, rekao je Vučić.

 

9

avatar
1000
9
0
0
 
8
AnaSanjaBrankobranoIvana
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ana
Gost
Ana

Medju prvima Srbija je nabavila sve tri vrste vakcina. To dovoljno govori o nasem ugledu u svetu.

Sanja
Gost
Sanja

Danas je naš predsednik dokazao da brine za svoj narod

Branko
Gost
Branko

Kinezi su nam uvek pomagali u nevolji.

brano
Gost
brano

Nemam riječi,svaka im čast !

Ivana
Gost
Ivana

Aleksandar Vučić zaista može da pomogne i regionu oko nabvake vakcina. Srbija je spremna da zaštit stanovništvo od daljeg širenja Covida 19.

Srbo
Gost
Srbo

Da se kladimo da će poslati za Crnu Goru bar 100.000 komada ?

sonja
Gost
sonja

Zahvalni smo nasim prijateljima iz Kine sto su nas pomogli za cak milion doza cepiva za imunizaciju!

Cheese
Gost
Cheese

Neka prica ko sto oce, ovim liderima Srbije svaka cast. Kod nas vakcina jos ni na vidiku nije…

NK grad
Gost
NK grad

Ovi nasi nisu yavrsili nista, i sad ce Srbija da nam pokloni 50 hiljada ili slicno hahaha I Srbija prijatelj ispada. Kakva namjestaljka.

Send this to a friend