Region

Uhapšen zbog lutke sa Vučićevim likom: Novinar Savković sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom

Foto: N1

Više javno tužilaštvo u Beogradu i okrivljeni novinar Boško Savković (60) zaključili su danas sporazum o priznanju krivičnog djela Pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, u skladu sa kojim je okrivljenom izrečena uslovna osuda, a on je pušten na slobodu.

Naime, sporazum je, nakon održanog ročišta, presudom potvrdio Viši sud u Beogradu i Bošku S. izrekao uslovnu osudu na kaznu zatvora od šest mjeseci, koja se neće izršiti ukoliko on ne ponovi krivično djelo u roku od dvije godine.

Stranke su se sporazumno odrekle prava na žalbu protiv ove presude, a okrivljenom je odmah ukinut pritvor.

Okrivljeni je u skladu sa ovim sporazumom, svjesno i dobrovoljno priznao da je na protestu „Srbija protiv nasilja“ 3. juna 2023. godine u Beogradu pozivao građane da se silom svrgne s vlasti predstavnik najviših državnih organa – predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsjednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vješanje.

Fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Rukistaljin2Narcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ruki
Gost
Ruki

E moj brate, ove kažnjavaju zbog lutki dok ratni zločinci uživaju po srbiji

staljin2
Gost
staljin2

ne smes da udaris na lik i delo av av-a

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Pa se ti igraj sa firerom i gestapom.

Send this to a friend