Region

Uspostavalja se željeznički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar od 3. septembra

ilustracija

Međunarodni željeznički saobraćaj na relaciji Bar – Topčider – Bar koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom zbog COVID 19, ponovo se uspostavlja počev od četvrtka 3. septembra.

“U početku će saobraćati samo noćni voz koji iz stanice Bar polazi u 19.00, iz Podgorice u 20.05 i iz Bijelog Polja u 22.43, sa dolaskom u Topčider u 6.12 sati. Polazak voza iz Topčidera je u 21.10. sati. U zavisnosti od interesovanja i potražnje, ubrzo će biti pokrenut i dnevni voz”, navodi se u saopštenju Željezničkog prevoza Crne Gore.

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i međunarodnih željezničkih institucija putnici u međunarodnom saobraćaju treba da se pridržavaju sljedećih mjera:

– Obavezno je nošenje zaštitnih maski prilikom kupovine vozne karte, ulaska u voz i tokom putovanja, osim za putnika dok boravi sam u kabini i djecu mlađu od 5 godina.

– Obavezan je termalni skrining pri ulasku u voz. U slučaju pojave simptoma i znakova infekcije zabranjen je ulazak u voz i obavezna je samoizolacija i testiranje te ponašanje u skladu sa rezultatom testa.

– Obavezno je prijavljivanje kondukteru/pratiocu kola simptoma ili zdravstvenih poteškoća koje se jave tokom putovanja.
– Obavezno je državanje fizičke distance prilikom kupovine voznih karata, na peronima i u vozu.

– Za putnike koji dolaze iz inostranstva obavezno je posjedovanje važećeg negativnog PCR testa na koronavirus ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata, prema procedurama NKT-a.

“Molimo putnike da kupuju vozne karte unaprijed, kad god je to moguće. Preporučujemo dolazak putnika na stanicu pola sata prije polaska voza u cilju smanjenja gužvi prilikom kupovine karte”, dodaju u saopštenju.

Karte će biti u prodaji od utorka, 1. septembra.

 

6

avatar
1000
5
1
0
 
5
PosrbicePosraneDekieu kolonijaKO BOKAMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PosrbicePosrane
Gost
PosrbicePosrane

znaci istina je da ih je ovaj novi preletac uslovio da ce podrzat dps ako otvore granice i prebace mu isto tako šest nula…

PosrbicePosrane
Gost
PosrbicePosrane

hahahahaha… jesu li ovo smijenili vec NKT i direktora zeljeznice, i ministra unutrasnjih poslova, ministra spoljnih poslova,

eu kolonija
Gost
eu kolonija

dobro je da se crna gora počela otvarati prema svijetu poslije ovih demokratskih promjena.

KO BOKA
Gost
KO BOKA

Zavrsila sezona .Mozete ponovo “” respiratore ” postaviti na granicu da se svadjamo …
Sram vas bilo

Marko
Gost
Marko

Počelo je, počelo. Sad će NKT da otvori skroz granice prema Srbiji.

Deki
Gost
Deki

Tako i treba

Send this to a friend