Region

Veselji: Srbija je zaslužila takse

Kadri Vesleji

Predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da treba sačuvati prijateljstvo sa SAD.

Veselji tvrdi da Srbija zaslužuje takse, zbog, kako je rekao, nekorektnog ponašanja prema građanima i institucijama Kosova tokom dvije decenije, te dodao da Kosovo treba ozbiljno da shvati SAD.

Kako je dodao, ne treba dozvoliti da Srbija ima koristi od grešaka Kosova, ukazujući da nijedan zapadni partner trenutno nije na strani Prištine u vezi sa taksama.

Veselji je za RTK rekao da nije trebalo dozvoliti da dođe do situacijje da američki državni zvaničnici pošalju pismo trojici kosovskih lidera u kojem traže ukidanje takse na uvoz robe iz Srbije.

On je naveo da ne treba dozvoliti da međunarodni partneri dijele isti stav sa Srbijom povodom taksi.

“Među nama nema rivalstva, treba da budemo mudri i donesemo odluke kako da prevaziđemo situaciju od koje bi Srbija imala koristi. Mi ne smijemo dozvoliti Srbiji da pobjedi. Moramo da održimo naše partnerstvo sa SAD i Zapadom. Ni jedan zapadni partner trenutno nije na našoj strani po ovom pitanju”, naveo je Veselji i dodao da je to bio razlog zašto je predložio privremenu suspenziju takse.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NickOla
Gost
NickOla

Srbija bi trebala daljne razgovore uslovit naknadom štete zbog uvedenoga harača, pa neka otežu s ukidanjem do mile volje.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Srbija vas rani ljebom vi dolje botovi

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

nikoga srbija ne hrani ni samu sebe a ne komsije…

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Kuku tome koga Srbija hrani, a Rusija brani!

Nezaposleni
Gost
Nezaposleni

Da smo i mi pametni stavili bi takse, a ne ovako da pored naše kvalitetnije vode, uvozimo godišnje iz Srbije 27 miliona € vode. Ali ovdje postoje lobiji koji uvoze, i uništavaju našu ekonomiju.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Eh, da je samo voda. Uvozimo i dokazano najgore mlijeko u regionu šabačke mljekare i kravicu i to u nenormalnim količinama.

vesko
Gost
vesko

a majstore ti za te lobije glasas i zbog tih lobija i njihovih interesa mrzis Srbiju nego si glup pa ne kapiras kako ti se neko poigrava sa to malo mozga sto imas

Car
Gost
Car

Nadji prvo sebi posao pa onda diskutuj o politici, skini se roditeljima sa grbače.

ČiNick
Gost
ČiNick

CG se zalaže za slobodno tržište, ali zaboravlja da takvo što zapravo ne postoji. Jer, ne mogu se ekonomski slabi nosit s jačijema bez pomoći države. A, sve države na neki način protežiraju svoje firme i svoje farme. U CG je problem što ima nesposobne uvoznike, koji znaju trgovat samo sa Srbijom, a tamo uslovljavaju kupovinu robe koja im treba… Više »

Krsto
Gost
Krsto

Srbija je zaslužila mnogo grđe nego što su takse.

Send this to a friend