Region

Vozač autobusa u Zagrebu zvao policiju zbog putnika bez maske

Ilustracija, foto: Pixabay

Iako je u Zagrebu u ponoć stupila na snagu odluka kojom su putnici u javnom prevozu dužni da nose zaštitnu masku i to obavještenje se može vidjeti bukvalno svuda, vozač jednog autobusa bio je prinuđen da pozove policiju zbog putnika koji nije htio da stavi masku.

Poslije duže rasprave sa putnikom, koja je započela tokom vožnje u ranim jutarnjim satima, vozač je pozvao policiju, ali je buntovni putnik na radost ostalih građana koji su čekali da autobus kreće, otišao u nepoznatom pravcu prije dolaska snaga reda.

“Jutarnji list” citira odluku prema kojoj putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice “pružilac usluga javnog prevoza ne smije da dozvoli ulazak u prevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije da započne vožnju ukoliko se u prevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice”.

Tu odluku, koja je stupila na snagu danas, potpisao je potpredsjednik vlade i ministar Davor Božinović.

U javnom gradskom prevozu putnici se u većini slučajeva pridržavaju odluka kriznog štaba, ali, prema svjedočenju čitateljke “Jutarnjeg lista”, u vozu su “viđeni putnici bez maske i nikom ništa”.

“Jutros sam vozom krenula na posao i na jednoj od stanica ušla je žena bez maske kojoj je kontrolor očitao kartu i otišao. Pitala sam je gdje joj je maska, a na to mi je odgovorila: ”Pa nije maskebal da je nosim”, ispričala je čitateljka koja se pita: “Zar smo svi mi ostali idioti? Od maske koju sam intenzivno nosila dva mjeseca sam dobila alergiju, ali zdravlje je na prvom mjestu i odluke se moraju poštovati. Uostalom, treba poštovati i vrijeme ostalih putnika, a ne tjerati inat i ne nositi masku”.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
petarAhaGibanica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
petar
Gost
petar

to su fini ljudi, gospoda!

Aha
Gost
Aha

Tako treba.

Gibanica
Gost
Gibanica

U Beograd zadnjoh 15 dana niko nije nosio masku .

Send this to a friend