Region

Vučić: Kovid bolnica izgrađena za četiri mjeseca, za vakcinu ne pitam koliko košta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je gradilište nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” na Batajničkom drumu u Beogradu, čija izgradnja bi trebalo da bude završena 1. decembra, a prvi pacijenti trebalo bi da budu primljeni dan kasnije.

Vučić je izjavio da niko nije vjerovao da za četiri mjeseca može da bude izgrađena tako velelepna bolnica.

“Čekamo kao ozeblo sunce da za sedam dana otvorimo makar ovaj kovid dio sa 500 mjesta intenzivne njege. Mnogo će da nam znači. Kada prođe vrijeme virusa korona, onda ćemo ovu bolnicu koristiti za druge bolesnike”, rekao je Vučić.

On je naveo da će Srbija iz sopstvenih sredstava u ovu i bolnicu u Kruševcu uložiti 60 miliona eura, a za opremanje još oko 30 miliona eura.

“Bar milion doza vakcina do kraja godine”

Vučić je rekao i da će se država truditi i dati sve od sebe da u narednih mjesec dana obezbijedi vakcine protiv kovid virusa i da “ne pita koliko to košta”.

Najavio je da će Srbija nabaviti “bar milion” doza vakcine protiv korona virusa do kraja godine.

“Pokušaćemo, naš je cilj. Ne mogu da garantujem. Ali da nabavimo bar milion doza do kraja godine. Da obezbijedimo zdravstvene radnike”, rekao je Vučić tokom večernje posjete gradilištu KOVID-bolnice u Batajnici, kod Beograda.

Kazao je da je Srbija dio plana Evropske unije “Kovaks”, i da će nabaviti vakcine koje će sebi nabaviti EU – Fajzer ili Moderna, ali da se razgovara i s “kineskim i ruskim partnerima”.

Naveo je da je u Srbiji 1.500 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom.

Nova bolnica, čija je izgradnja počela 1. avgusta, biće multifunkcionalna, sa 550 kreveta intenzivne i oko 800 poluintenzivne njege, a imaće ukupno 18.000 kvadrata.

Osim ove, gradi se i kovid bolnica u Kruševcu, koja bi trebalo da bude gotova do Svetog Nikole, prenose beogradski mediji.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
privateSovamax1
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
private
Gost
private

“NE PITAM KOLIKO KOSTA ” ono kad si ti srbija!!

Sova
Gost
Sova

Bolnica u Kruševcu bi trebalo da bude gotova do “SVETOG NIKOLE”! Ja, slučajno, znam kad je to, ali se pitam šta rade ljudi koji ne znaju. Kako uspijevaju da Srbiju nazovu sekularnom državom, kad se kao datum izgradnje bolnice navodi svetac, a ministarstva imaju slavu? Prošli predsjednik je u zgradu predsjedništva unosio badnjak (badnjak se unosi u kuću, a ne… Više »

max1
Gost
max1

Pa zar nije rekao da vakcina stiže i da je pitanje dana ako ne sata ?

Send this to a friend