Region

Vučić: Mali Šengen može učiniti Balkan boljim mjestom za život

Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je srećan zbog ideje o “malom Šengenu”, ocjenjujući da je to izuzetna inicijativa koja može da doprinese da Balkan bude bolje mjesto za život.

Vučić je, nakon otvaranja spomen-kuće bana Josipa Jelačića na Petrovaradinu, izjavio da je povezivanje preko “malog Šengena” ekonomski i politički važno za opstanak svih malih država i nacija na Balkanu.

“Ne možemo da pobjegnemo sa Balkana, neki bi to htjeli, ali ja nemam tih ambicija i zato ovo treba da bude bolje mjesto za život. Moramo da se povezujemo i radimo zajedno”, rekao je Vučić.

On je uvjeren da će, kada se počne sa gradnjom i renoviranjem pruge Beograd – Zagreb, moći da se kaže i da narodi na ovom prostoru žive bolje i da je izgrađeno veće povjerenje.

“Izuzetno sam ponosan, jer su na kraju i oni koji nisu bili najsrećniji zbog ove inicijative, jer nisu bili u upravljačkom sedlu, morali da prihvate da je dobra inicijativa jer je riječ o četiri slobode koje spadaju u temeljne evropske slobode, a to su slobodan protok ljudi, robe, kapitala i usluga”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je za iduću sedmicu ili do kraja mjeseca najavio virtuelnu konferenciju o ovoj temi i napomenuo da ideja nije samo njegova, već i predsjednika vlada Albanije Edija Rame i Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva.

11

avatar
1000
9
2
0
 
11
TrtomudIvandrago 1midzorVeć viđeno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trtomud
Gost
Trtomud

Mali šengen je dobra ideja, ali bez Srbije

drago 1
Gost
drago 1

samo sto dalje od njih, mi idemo na zapad. rado bi oni nas u taj njihov tzv. sengen, jer mi imamo euro.

Već viđeno
Gost
Već viđeno

Jedno priča, drugo misli a treće radi.

cgcg
Gost
cgcg

sikterr

marius
Gost
marius

Bio vam srećan velji put u mali šengen, a mi ako smo pametni tamo ga udizat nećemo. I još nešto Vučko, dalje šape s CRNE GORE, ljeba ti.

Cica
Gost
Cica

Ne vjeruj nikom, a srbinu najmanje.

midzor
Gost
midzor

Mali Sengen sa Velikom Srbijom.Po je intencija.Kako da ne.

Ivan
Gost
Ivan

Jesi li to ti Cico.

simki
Gost
simki

I ovo malo poslova da nam preuzmu srbijanci i ovako su na crno ojadili sve zanate…a dje jaca para osnivaju preduzeca kao dio stranog drustva…

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

mislis da pravis novu drzavu ka sto ti je imenjak radio prije 100 godina!! zaboravi nas!! jednom ste nas prevarili vise necete nikad!!!

za po ure
Gost
za po ure

ajte vi u mali …. mi cemo u veliki

Send this to a friend