Region

Vučić odlikovan ordenom SPC: Svakog dana se pitam šta još treba da uradim da se odužim crkvi

Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovan je danas u Preobraženjskoj crkvi SPC u Sentandreji ordenom Eparhije budimske prvog reda.

„Počastvovan sam ordenom koji sam primio od vladike Lukijana. Onoliko koliko smo mogli pomagali smo našu crkvu. Ne samo Budimsku eparhiju, već širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore cijele Evrope. Ponosan sam na ono što smo uradili za Hram Svetog Save“, rekao je Vučić nakon što mu je uručen orden.

Istakao je da je ponosan na činjenicu da je jedini predsjednik koji je odlikovan ordenom Svetog Save Srpske pravoslavne crkve.

„Svakoga dana postavljam sebi pitanje kakvom sam to božjom milosti zaslužio i šta još je potrebno da uradim kako bi se odužio srpskoj crkvi“, rekao je Vučić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
H.Novi
Gost
H.Novi

Diktator,manipulator,plagijator i naravno opet diktator!!

Tomo
Gost
Tomo

Napravi im sarmice.

Brdo
Gost
Brdo

Hehe meni je ovo priznanje da se ti ne pitas Sam sa sobom.

Titograd
Gost
Titograd

Tajna sluzba odlikovala svog poslovodju

Bole
Gost
Bole

Tako je, treba sto vise ulagati u Crkvu. Bog to posebno voli, ta materijalna ulaganja i sirenje materijalnog bogatstva. Sam Isus je to posebno cijenio, kad mu donose darove i zlatnike i kad grade hramove i crkve. Ili, cek, kako ono bi…

marko
Gost
marko

ulaganjhem u crkve je velika cast jer se pravolavlje voli i veruje.

Lola
Gost
Lola

Naš Predsednik Vučić je najbolji lider za Srbiju i dodela ordena je velika čast za njega. On se bori za interese Srbije i građana I za sve Srbe van matice Srbije.

Pedja*
Gost
Pedja*

Svaka bolest neboli .

Send this to a friend