Region

Vučić: Ostavka Haradinaja je trik

Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija na poziv Ramušu Haradinaju na saslušanje zbog ratnih zločina mora da reaguje smireno, odmjereno, trezveno i bez euforije.

>>>Ramuš Haradinaj podnio ostavku<<<

“Razumijemo očekivanja i potrebu naroda za zadovoljenjem pravde. Razloga za radost i euforiju nema, sagledavamo sve činjenice i posljedice koje dolaze poslije tog čina, a posebno kako će se odnositi Albanci i međunarodna zajednica prema srpskom narodu i Srbiji”, rekao je Vučić na konferenciji za medije.

On je upozorio da će doći do dalje homogenizacije Albanaca i eskalacije mržnje prema srpskom narodu, “jer Srbe doživljaju kao jedine krvice za to što se dešava Haradinaju, pa i Kosovu”.

On je rekao da je bojazan da bi život Srba mogao postati još teži zbog toga, ali da Srbi mogu da “računaju na svoju državu, na svoju Srbiju”.

Rekao je da je Srbija plaši da će ovo odvesti daljem odlaganju dijaloga, ali i daljem raspirivanju ideja velike Albanije.

“Njihov život biće još teži nego danas, i biće još neskrivenije mržnje prema Srbima, jer ih vide kao krivce za ono što se dešava Haradinaju”, rekao je Vučić.

On je kazao i da je Srbija posvećena dijalogu, “ali se plašimo da politički razvoj događaja na Kosovu ide u smjeru za daljim odlaganjem dijaloga Beograda i Prištine”.

“Naime, ostavka Haradinaja je politički trik kojim on želi da dobije još veću popularnost, da pregazi svoje protivnike, da ispadne junak koji se bori za Kosovo. Istovremeno, imate neskriveno ćutanje međunarodne zajednice na zločine koji su počinjeni nad Srbima, ali i nealbanskim stanovništvom”, naveo je Vučić.

Kako je kazao,”sinoć ste mogli da vidite plejadu albanskih lidera iz Albanije, svih mogućih, koji su o Haradinaju govorili kao o velikom junaku, okrivljujući sve druge što se to dogodilo”.

Politička situacija u Prištini i Tirani stremiće daljem približavanju i takozvanoj “velikoj Albaniji”. Oni na neskriven način o tome govore i na tome rade, istakao je predsjednik Srbije.

On je kazao da su predviđanja srpske strane da će Haradinaj sljedeće nedjelje otići u Hag, da će ga pustiti nazad poslije 48 sati, njegova popularnost će se udvostručiti, a drugima će padati popularnost.

“On time želi da obezbijedi ubjedljivu pobjedu na izborima koji će se, kako stvari stoje, održati krajem septembra ili u oktobru. Za to će se formirati većina bez Srpske liste, jer će to biti veliko albansko ujedinjavanje”, naveo je Vučić.

Istakao je i da, “dok sve to traje, dijalog neće biti moguć, a te takse neće ukidati”.

Njihov plan je da se sačekaju izbori, da Haradinaj izađe kao pobjednik, naveo je Vučić.

Kazao je i da očekuje nakon svega toga ozbiljne pritiske na Srbiju.

Takođe, navodi da je Srbija opredijeljena za mir, da će nastojati da nastavi dijalog sa Albancima, kao i da će se truditi da razgovara sa drugim balkanskim liderima o ujedinjenju Balkana u ekonomsku uniju.

“Mi želimo dobre odnose i saradnju sa svim silama, ali nećemo tutora i nećemo da drugi odlučuju u naše ime”, naveo je on.

Ponovo je istakao da će Srbija pomagati svom narodu, i ističe da se “u naredna dva-tri mjeseca može očekivati kompletno prebacivanje težine na Srbiju, oko septembra”.

“Iako nigdje ne piše u papirima EU da Srbija treba da prizna Kosovo, ja vam kažem da će pritisci ići u pravcu da priznamo Kosovo. Ja vam to kažem”, istakao je Vučić.

“Nijesam ja smijenio Ramuša Haradinaja, niti sam u tome učestvovao. Nemam dobro mišljenje o njemu, siguran sam ni on o meni. Volio bih da se pravda sprovede u djelo, a da li u to sumnjam, da sumnjam”, kazao je Vučić, istakavši da će predstavnici Srbije razgovarati sa bilo kim ko bude izabran u Prištini.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
PedjaygradaTadijaLakiMilica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pedja
Gost
Pedja

U politici je sve dozvoljeno , ali to vazi i za druhge , a ne samo za tebe nesreco.

ygrada
Gost
ygrada

Hajde i ti napravi isti takav trik u Srbiji

Tadija
Gost
Tadija

Trik.., trebali su kad i Voja i tebe malo bez trika.

Laki
Gost
Laki

Ma kosi ti dabi mogao smijeniti Haradinaja,ne glupiraj se,ne leti visoko(sa visine se ne pada na meko perje)

Milica
Gost
Milica

Evo ga sad ovaj s teorijama zavjere

Send this to a friend