Region Afera Reket

Zaev: Neću dozvoliti da mi nekoliko kriminalaca i jedan gej sruše vladu

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da neće dozvoliti da mu osobe povezane sa aferom “Reket” sruše vladu i odbacio bilo kakvu umiješanost u taj slučaj.

“Svakako da neću dozvoliti da mi nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i, da oprosti LGTB zajdnica, jedan peder sruše ovu vladu. Ne. Borićemo se do kraja i svako će snosiiti svoju odgovrnost”, rekao je Zaev novinarima na prijemu povodom 18 godina od potpisivanja Ohridskog sporazuma.

On je istakao da vjeruje u transparentan proces i odbacio kao neosnovane spekulacije da je umiješan u aferu “Reket” u kojoj je prvosumnjičeni čelni čovjek kablovske televizije 1TV Bojan Jovanovski, poznat pod estradnim imenom Boki 13.

“Odbacujem svaki vid spekulacija mojim imenom i stojim čvrsto iza toga. Ja sam čovjek koji je prijavio slučaj, da ne bude zaboravljeno”, rekao je premijer Sjeverne Makedonije.

Krivični sud u Skoplju danas po podne je za još 30 dana produžio pritvor osumnjičenima u slučaju “Reket” Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom, koji se od 15. jula nalaze u istražnom zatvoru “Skoplje”.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ih tereti da su iznudili novac od makedonskog biznismena Jordana Kamčeva, koji je pod istragom Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, tako što su u zamenu za novac nudili da će uticati na javnog tužioca da mu olakša položaj.

Biznismen Kamčev je Jovanovskom i Milevskom u dva navrata isplatio ukupno milion i po eura od prvobitno traženih osam miliona, a dogovorenih pet, nakon čega je to početkom maja prijavio Tužilaštvu za organizovani kriminal, pošto je prvo o tome razgovarao sa Zaevom.

U međuvremenu su se u medijima pojavili snimci povezani sa slučajem “Reket” na kojima se čuju glasovi biznismena, specijalne tužiteljke kao i imena istaknutih političkih ličnosti.

Na snimcima objavljenim na internet-stranici desničarskog italijanskog dnevnika “Verita” Boki 13. u razgovoru sa Kamčevim uključuje specijalnu tužiteljku Katicu Janevu, spominje i da je o tome razgovarao sa Zaevom, a u medijima se sa slučajem “Reket” povezuju i neki druge političke ličnosti.

10

avatar
1000
7
3
0
 
10
SefketVidojeVidojeREPUBLIKASRBSKASmacis
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket
Gost
Sefket

Boki ti ga zakuca.

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Ti si prodao cjelu drzavu i svoj narod radi fotelje pa sumljam da ce te srusiti

Smacis
Gost
Smacis

Bečić= Pajović

Vidoje
Gost
Vidoje

Svaku noć sanjaš isto? To se zove paranoja. Opusti se malo

Medjed
Gost
Medjed

Sad ce Bojana i protiv njega krivicnu!

Reder
Gost
Reder

Tako brate, propovori kako treba. Tako ih je čovječanstvo vazda zvalo.

Aevin
Gost
Aevin

Homofob.

Coki
Gost
Coki

Ovako priča jedan predsjednik drżave.E moj Zaev ti si kao i Đukanović i Vučić samo marioneta zapada..

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

Zapad je marioneta Djukanovica kao i Vucic… i kad pomenes djukanovica ustani!!!

Vidoje
Gost
Vidoje

Kako te nije sramota da mu prezime pišeš malil slovom. To je za Goli Otok!

Send this to a friend