Region

Zapečaćen Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići, 50 radnika ostalo bez posla

Foto: face.ba

Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona zapečatili su objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići.

Inspektori i policija su nakon vještačenja pristupili pečaćenju ulaza u objekat, koji je nedavno došao u žižu interesovanja nakon što se 18 djece javilo u zdravstvene ustanove zbog sumnje na trovanje hranom.

Prema riječima advokata Senada Pećanina, koji zastupa Ajdinoviće, nakon svih urađenih nalaza na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo i Institutu za ispitivanje hrane u Zenici, nije ustanovljeno ništa sporno. On je kazao i da su svi zaposleni uradili nove sanitarne preglede.

Vlasnik SRC Ajdinovići je nakon tog skandala odlučio da zatvori kompleks i ugasi kompaniju, zbog čega će 50 osoba od 1. septembra ostati bez posla. Razlog leži u činjenici da je firmi narušen ugled, te da će izgubiti znatna finansijska sredstva dok je objekat zapečaćen.

Nekoliko dana kasnije u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići je došlo do velikog požara, u kom je izgorio smještajni dio objekta. Istraga tog slučaja je u toku.

Send this to a friend