Region

Zubar u Novom Sadu radio iako ima koronavirus

Zubar iz Novog Sada uredno je radio, iako je imao simptome koronavirusa, a sada se nalazi na respiratoru, saopštio je pokrajinski sekretar Zoran Gojković

Gojković je najavio da će protiv njega biti podnijeta krivična prijava.

Kako je objasnio na konferenciji za novinare, zubar koji se bavi privatnom praksom jedan je od tri pacijenta koja se trenutno nalaze na respiratorima na Infektivnoj klinici KC Vojvodine, prenosi RTS.

Doktor Gojković je rekao da će protiv još jednog pacijenta, koji se liječi na KC Vojvodine, biti podnijeta krivična prijava, ali nije precizirao o kome je riječ.

“I to će biti ozbiljne krivične sankcija za dva pacijenta koja su primljena juče u KC Vojvodine, pogodovu pacijent koji se već nalazi na respiratoru, koji je obavljao privatnu stomatološku praksu i to jedno vrijeme, prema našim saznanjima, čak i sa znakovima infekcije. Protiv takvih lično ću podnijeti krivične prijave”, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Podsjetio je da je Krivičnim zakonikom Republike Srbije regulisano da je, ukoliko se ne poštuje Zakon o zaraznim bolestima, kazna zatvora do tri godine, ukoliko nesavjesnim ponašanjem nanesete teško djelo u vezi sa prenošenjem infekcije drugim osobama do osam godina, a ukoliko to što ste uradili dovede do smrtnog ishoda druge osobe, kazna zatvora je do dvanaest godina.

Gojković je još jednom opomenuo zdravstvene radnike koji i dalje ne shvataju koliko je situacija ozbiljna da će država sprovesti ono što je u vezi sa zakonskom procedurom.

“To nije ničiji hir, to je zakon i svi možete da pročitate tačke 249 i 259 Krivičnog zakonika u vezi sa kažnjavanjem onih koji ne poštuju Zakon o zaraznim bolestima”, dodao je Gojković.

Na teritoriji Vojvodine ukupno je registrovano 36 oboljelih od koronavirusa, a njih 13 je hospitalizovano.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kapitalac
Gost
Kapitalac

Da, ovi ljudi se nazivaju privatnici.

Nick
Gost
Nick

Gazda

DjeSi
Gost
DjeSi

Postoje li rijec kako nazvati ovakvog covjeka.

Send this to a friend