Tehno & Nauka Prži sve pred sobom

Dron – bacač plamena je nešto što će uskoro moći da se kupi

U američkoj državi Konektikat 2015. godine pokrenuto je pitanje naoružavanja robota i drugih mehaničkih saputnika, nakon što je jedan tinejdžer na svoj dron nadogradio bacač plamena i poluautomatski pištolj.

Iako prosječnom ljubitelju dronova ovaj slučaj izgleda kao scenario za horor film, čini se da se i zvanični proizvođači dronova polako okreću naoružavanju svojih letilica.

Naravno, sve je zakonito kada je regulisano potrebom za dobiti, pa će korisnici uskoro moći da na svoje dronove dodaju bacač plamena, a zahvaljujući dodatku Throwflame TF-19 Wasp.

On će moći da se dodaje na veće dronove, i da im tako omogući da svoje mete pogađaju sa udaljenosti do skoro osam metara. Tu je i rezervoar u koji može da stane skoro četiri litra goriva, zahvaljujući čemu dron može da baca plamen u trajanju do 100 sekundi.

Leteće oružje može da se nabavi za 1.499 dolara, pa cijena donekle pruža utjehu, budući da se radi o sumi koju ne može da plati baš bilo ko, a posebno ako se ima u vidu da zainteresovani ljubitelj vatre mora da kupi i dron na koji bi nadogradio dodatak.

Na priloženom videu vidi se “uradi sam” model drona S1000, sa A2 kontrolorom leta, 6S 16.000mAh LiPo baterijom i TBS Tango R/C daljinskim upravljačem, što na cijenu letećeg bacača plamena dodaje još 2.600 dolara, prenosi PC Press.

Iz kompanije kažu da je dodatak prije svega kreiran za zadatke poput spaljivanja korova na nedostupnim lokacijama i uništavanje osinjaka, a ne kao igračka, pa se očekuje da opasni dodatak u budućnosti bude koristan, i da ne padne u pogrešne ruke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mali predlog
Gost
Mali predlog

Samo da pronađemo neku drugu planetu prije nego što ovu do kraja uništimo i ostavimo je bez kiseonika. Neka ovaj izum makar toliko sačeka sa upotrebom.

Denzel
Gost
Denzel

Ovo sam gledao na film prije 20 godina

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ево прилике да подметање пожара на возилима дигнемо на већи ниво.

sds
Gost
sds

Sve se moze koristiti i za dobro i za zlo. Ne budi toliki pesimista.

marius
Gost
marius

Bolje da izmisle neke dronove što bi mogli da gase vatru na nepristupačnim terenima, no što su izmislili ove koji je mogu propirit. Ubilo se za piromane.

Send this to a friend