Igrice

Nakon Crne Gore, Play UK izložba video igara obilazi region

Nakon izuzetno dobro posjećene izložbe video igara u Podgorici u oktobru prošle godine British Council organizuje regionalnu izložbu i u Beogradu.

Interaktivna izložba će se sastojati od najnovijih umjetničkih video igara iz Ujedinjenog Kraljevstva postavljenih u izložbenom formatu, koje su za ovu priliku izabrali kustosi, edinburški dvojac, u gejming svijetu poznat kao WeThrowSwitches.

Publika svih uzrasta imaće priliku da nauči više o britanskim indie video igrama, da ih testira i igra besplatno.

Postavka je namijenjena kako ljubiteljima video igara, tako i onima koji to nisu, iz razloga što nije potrebno posjedovati vještine igranja da bi se uživalo u ovoj izložbi.

Radionice za mlade profesionalce iz gejming industrije su počele već juče. Odabrano je 30 učesnika iz regiona, od čega šest iz Crne Gore, koji će imati mogućnost da unaprijede svoje vještine u narativnom dizajnu, UI/UX, umjetnosti, programiranju i drugim srodnim oblastima.

British Council je u saradnji sa Nordeus Hub-om i SGA (Asocijacija industrije video igara Srbije) okuplja regionalne developere, digitalne umjetnike i sve druge kreativce za radionice PlayUK 2020. U toku kreativne nedjelje (20 – 25. januara) u Nordeus Hub-u u Beogradu učesnicima će biti pružena prilika da unaprijede svoje ideje i upoznaju se sa kolegama i potencijalnim saradnicima širom regiona.

Grupa učesnika iz Crne Gore nije krila oduševljenje predavačima i prilikom da se upoznaju sa učesnicima iz zemalja regiona, te su izjavili:

“Ovo je sjajan događaj, povezuje različite a bitne aspekte IT industrije i umjetnosti. Sjajna prilika za nas da naučimo mnogo, upoznamo nove ljude i dobijemo bitne savjete. Nadamo se da ćemo uskoro i mi biti domaćin ovakve slične regionalne konferencije.”

Send this to a friend