Igrice

Od sjaja do očaja: Pokemon GO se bori za opstanak

Prva velika nadgradnja očekuje video-igru koja je zaludjela svijet sredinom ove godine. Interesovanje za lov na pokemone je splaslo, pa kreatori igre najavljuju borbu za oživljavanje globalnog fenomena.

Popularnost video-igre Pokemon GO drastično je opala i na vrhu tabele skidanja su druge aplikacije, a mnogi igrači su prestali da kupuju novac za ovu igru.

Ipak, analitičari kažu da Pokemon GO i dalje ima ogromnu bazu igrača i da je riječ o mobilnoj igri sa najvećim rastom.

Nadgradnju igre na tržište je izbacila američka firma Niantik koja je razvila igru pod okriljem Nintenda. Ubačeni su novi likovi, među kojima su Togep i Piču, a tu je i božićni šešir koji nosi Pikaču. Šešir je ograničen i moći će da se „uloviti“ samo do 29. decembra.

Niantik je najavio da će tokom narednih mjeseci biti ubačeno još likova. Ipak, nije rečeno ništa o mogućnosti razmjene likova koju su izvršni direktori ove kompanije ranije najavili. Takođe, još nije poznato ništa o grupnim borbama koje igrači žele.

Pokemon GO ulazi u borbu i sa Nintendovom igrom Super Mario koja će biti dostupna na ajfonima u četvrtak.

Tokom prva tri mjeseca Pokemon GO je zaradio 600 miliona dolara, a u Velikoj Britaniji dnevno zarađuje 120.000 dolara. Ipak, broj skidanja igre je rapidno opao sa 79 miliona, koliko ih je bilo u julu, na 10 miliona u novembru.

Send this to a friend