Igrice

Odlične vijesti za sve ljubitelje igre Pokemon Go

Nadogradnja Pokemona Go donosi više od 80 novih pokemona koje će trebati skupiti, kao i neke dodatne opcije

Prošlo ljeto mnogima je obilježila igra Pokemon Go, te su ljudi širom svijeta ‘lutali’ gradovima i naseljima sa mobilnim telefonima u ruci pokušavajući da uhvate što više pokemona.

Ova je igra u kratko vrijeme postala veoma popularna, a pojavljivanje rijetkih pokemona izazvalo bi pravu histeriju te bi hijade pokemon trenera preplavili ulice i parkove pokušavajući da ih uhvate.

Nakon nekog vremena interes korisnika se smanjio, a iz Niantica su početkom ove sedmice najavili nove pokemone koji bi ponovno trebali da povećaju interes korisnika.

“Od ove sedmice imaćete priliku da skupite više od 80 pokemona originalno otkrivenih u Johto regiji i Pokemon Gold i Pokemon Silver video igrama”, objavio je Niantica na službenom blogu.

Novi pokemoni dostupni su od juče u sklopu ‘Generation 2’ nadogradnje, a zbog velike navale korisnika došlo je do rušenja servera kompanije, što je izazvalo brojne negativne komentare nestrpljivih korisnika na društvenim mrežama.

Osim novih likova, ova nadogradnja donosi i neke nove opcije poput načina na koji pokemoni reaguju kada ih korisnici pokušavaju uhvatiti, biće puno više mogućnosti za evoluciju pokemona, uređivanje avatara itd.

Send this to a friend