Igrice Stigao Call of Duty na mobilnoj verziji

Za samo 24 sata ovu igricu je preuzelo više od 20 miliona ljudi

Ovog oktobra oči Call of Duty fanova su uprte u Modern Warfare, koji izlazi kroz nekoliko nedjelja, ali to nije jedina CoD igra koju smo dobili u ovom mescu.

CoD je konačno stigao i na mobilne telefone juče, i prema prvim reakcijama fanova, u pitanju je zapravo veoma zabavna igra. U pitanju je f2p naslov, koji između ostalog sadrži i Battle Royale mod igranja.

Prema prvim podacima, nakon 24 sata od izlaska igre nju je već preuzelo više 20 miliona ljudi, a do sada su igrači na nju potrošili već preko dva miliona dolara u mikrotransakcijama.

Kako kaže kompanija Sensor Tower, koja prati ovu statistiku, najveći broj igrača dolazi iz Indije, čak 14 odsto, što i ne čudi, jer je u Indiji mobilno igranje veoma popularno, pogotovo PUBG Mobile koji je tamo pravi pravcati esport. Na drugom mjestu po broju igrača se nalazi SAD, sa 9 odsto, piše play.co.rs.

Igra ima sve predispozicije da postane veoma popularna, kako za one igrače koji ne mogu da kupe svake godine punokrvni CoD naslov, tako i za one koji nemaju jake mašine/konzole za isti, odnosno u pravo tržišta jugoistočne Azije. Malo je poznato da je i samu igru zapravo napravio kineski gigant Tencent.

Send this to a friend