Tehno & Nauka

Ipak je sve mit: Vještačka inteligencija neće zamijeniti ljude

Skladištima Amazona uvijek će biti potreban ljudski kadar, tvrdi glavni robotički tehnolog kompanije Taj Brejdi.

Tehnološki gigant iz Sijetla saopštio je da je rasporedio više od 200.000 robota na radna mjesta u skladištima na oko 50 lokacija.

Uprkos tome što Amazon ulaže velika sredstva u naprednu robotiku, Brejdi je rekao da centri kompanije nikada neće doći do tačke u kojoj bi mogli biti potpuno automatizovani.

Brejdi

„Nikako. Nijedan atom mog tijela to ne vidi. Način na koji ja razmišljam o ovome je simfonija ljudi i mašina koji rade zajedno, treba vam i jedno i drugo“, istakao je Brejdi i poručio da izazov koji imamo pred sobom je da pametno dizajniramo mašine da bismo proširili ljudske sposobnosti.

Amazon je organizovao “Re:Mars”, skup koji je imao za cilj da prikaže najnovije radove firme u mašinskom učenju, automatizaciji, robotici i svemiru.

Uz nedavnu potvrdu da će 200.000 robota raditi u skladištima, porastao je strah od toga da će nas oni jednog dana potpuno zamijeniti.

Brejdi je naglasio da je sugestija da će robotika i veštačka inteligencija zamijeniti ljude „mit“.

„To je preoblikovanje vašeg odnosa sa mašinama, zar ne? Proširujete ljudske sposobnosti. A kada steknete produktivnost, onda imate sposobnost da stvorite nova radna mjesta koja su bila nezamisliva prije pet godina“, poručio je Brejdi.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Tehnofog
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tehno
Gost
Tehno

Brejdi govori ono sto treba da govori da bi smirio narod koji panici. Ili to ili je izjava na nivou Bil Gejts-ove da nikad nikom nece trebati vise od 640KB memorije na racunaru. Vjestacka inteligencija ce sigurno jednog dana raditi svaki posao bolje od covjeka. To se uopste ne dovodi u pitanje, niti je nerealno. Jedino sto mozemo je velikom… Više »

fog
Gost
fog

odavno rade AI u korist mnogih agencija, sluzbi i marketing agencija…

Send this to a friend