Medicina

Američki Novavaks tvrdi da je njihova vakcina proizvela antitijela

Kompanija “Novavaks” saopštila je da je njena eksperimentalna vakcina protiv Covida 19 proizvela antitijela protiv koronavirusa. Prema podacima malog kliničkog ispitivanja u ranoj fazi, čini se da je vakcina bezbjedna.

Kompanija za biotehnologiju sa sjedištem u Merilendu navela je da je njen kandidat za vakcinu, “NVKS-KoV2373”, proizveo više nivoe antitijela kod zdravih dobrovoljaca nakon dvije doze, od onih koji su pronađeni kod pacijenata koji su preležali Covid 19, prenosi Rojters.

Dodatak supstance stvorene da pojača imuni odgovor tijela, pojačao je efekat vakcine, saopštila je kompanija.

Direktor istraživanja Gregori Glen rekao je za britansku agenciju da će kompanija uskoro početi mnogo veća klinička ispitivanja u kasnoj fazi i potencijalno bi mogla da prikupi dovoljno podataka da dobije odobrenja za registraciju već u decembru.

“Novavaks” je od američke vlade dobio 1.6 milijardi dolara za razvoj vakcine protiv Covida 19.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Sunce s jugaThor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sunce s juga
Gost
Sunce s juga

Znaci teoreticari zavijre su sve bili u pravu Sada nastupa farmako industrija .No prije pare da njegova je a koliko je ispitana to nije ni bitno Znace se nakon godine dvije a mozda I tri

Thor
Gost
Thor

Lako je sve kad imate novac. Da Trumova administracija nije izdvojila 1.6 milijardi dolara vjerovatno bi vakcinu cekali 3-4 godine. Ovako, drzave su reagovale promptno, i vec imamo nekoliko vakcina u procesu verifikacije. Za dlaku smo pobijedili pandemiju! NE PONOVILA SE!

Send this to a friend