Medicina

Francuski stručnjaci: Lijeka protiv korone ima dovoljno i jeftin je

Direktor Mediteranske infektološke klinike iz Marselja Didije Rault na dobrom putu je da spase čovječanstvo od opasnosti virusa korona. Njegov tim je izvršio istraživanja čiji su rezultati upravo objavljeni i koji pokazuju da u kombinaciji dva lijeka virus praktično nestaje. Iz profesorove ekipe za Novosti pojašnjavaju domete tog istraživanja.

“Suština je da se uradi što više testiranja, i to što prije, da bi, što je prije moguće, oboljele osobe dobile tretman”, ističe profesorov saradnik Janis Rusel.

Podaci objavljeni u “Internacionalnoj reviji za antimikrobiološke agense” pokazuju da je broj zaraženih poslije šest dana tretmana antimalarijskim lijekom hidroksihlorokin značajno opao, a da je u kombinaciji sa antibiotikom azitromicinom nestao.

Već petog dana broj izliječenih kombinovanom metodom je stoprocentan.

Istraživanje je započeto sa 36 pacijenta i trajalo je do 16. marta. Jedan dio su bili kontrolisani pacijenti, drugi su dobijali samo lijek “plakenil” koji sadrži hidroksihlorokin, a u trećoj kombinaciji šest pacijenata je dobijalo oba tretmana.

Za one koji nisu dobijali lijek protiv malarije, oboljelo je poslije šest dana i dalje bilo 90 odsto pacijenata, za one sa tretmanom “plakenilom” procenat je spao na svega 25 odosto, dok je izliječeno svih šest pacijenata koji su dobili oba lijeka.

Rezultati su toliko ohrabrili francuske vlasti da su odlučile da testiranje prošire na ostale bolnice u zemlji. Nezavisna ekipa se tako priprema da isti tretman primijeni i u Lilu. C

ilj je da se sve ispita na daleko većem uzorku.

Rusel za Novosti potvrđuje efikasnost ovih istraživanja izvršenih na Mediteranskoj infektološkoj klinici u Marselju. A na pitanje zašto onda u tom slučaju ima toliko mrtvih u svijetu i zbog čega se taj tretman odmah ne da ljudima koji trenutno umiru u Italiji, Francuskoj, Španiji i širom planete, odgovara:

“Sve je više zemalja koje preporučuju da se koristi taj tretman. I predsjednik SAD Donald Tramp je u srijedu najavio da će predložiti davanje hidroksihlorokina pacijentima koji boluju od virusa korona u SAD. Prethodno su se u to uvjerili i u Kini i Koreji”.

Janis Rusel naglašava da se taj tretman u ove dvije zemlje koristi već nekoliko nedjelja i da svijet polako počinje da shvata interes njegovog korišćenja. Istovremeno, opovrgava glasine da ovog lijeka, navodno, nema dovoljno u svijetu.

“Lijek postoji odavno, izdato je izuzetno mnogo recepata, svi ljudi koji žive u zonama gdje vlada malarija su ga koristili. Uopšte nije rijedak. Uz to, postoje i generičke verzije. Nijedna firma ne drži prava na njega. Svaka farmaceutska laboratorija ima kompetencije da ga proizvodi. Postoje velike kompanije koje su već predložile da ga daju različitim vladama u svijetu. Distribucija treba da se organizuje, ali to nije izazov. Uz to je i dosta jeftin”, ističe saradnik ekipe profesora Raulta.

12

avatar
1000
11
1
0
 
12
RakiPetarPanPiksiKOTORJasarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raki
Gost
Raki

Pa sta cekaju ovi nasi strucnjaci….ovog imamo bar…nista se ne gubi

PetarPan
Gost
PetarPan

Imamo li ga mi na lageru,počnite terapiju da vas ne pljuju poslije…

Piksi
Gost
Piksi

Ili llijecite ili ne lazite!!!

Jasarko
Gost
Jasarko

Ispratiti ovo jel tacno…mnogi ljekovi koji vec postoje ili su nekada postojali su se pokazali kao ucintkoviti za totalno druge indikacije. Nadam se da je ovo tacka na koronu.

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Najbolja rjesenja su uvijek i najjednostavnija.

Čutura
Gost
Čutura

Eto. Da se nakljukamo toga, da se ova muka istrijebi, pa kud koji fino, u normalne tokove. Putovanja izlasci, život bez straha

Lav
Gost
Lav

Da li ce SZO i ekipa da nas vuku za nos poslije ovoga ili ce da krenu sa upotrebom dokazanog lijeka ?

KOTOR
Gost
KOTOR

sada ce da spase covjecanstvo,i jos da ispadnu heroji,film Korona ce glumiti Jason Statment kao Transporter 4.Kako ce ovaj nas jadni narod da ima posledice ekonomskog pitanja i egzistencije tek cemo da vidimo.Do tada ,SVI DOMA .

Jupiler
Gost
Jupiler

Ovo odma isprobati i kod nas sve jedno i onako nema lijek drugi a umrijet neće od toga .

Majkl
Gost
Majkl

Bravo !Samo da to nasi medicinari procitaju i primijene

lemur
Gost
lemur

Ovaj lijek je danas kod nas povucen iz svih apoteka, valjda da bi ga koristili pacijenti koji su potvrdjeni kao zarazeni

Milos
Gost
Milos

Treba odma drzava da reaguje i poruci ove ljekove. Nema cekanja, da se ova agonija sto prije zavrsi.

Send this to a friend