Medicina

Gejts: Masku bi bolje bilo da ćuti, ako već ne zna o čemu govori

Bil Gejts

Prvi čovjek kompanije Microsoft Bil Gejts izjavio je kako se na društvenim mrežama laži šire mnogo brže od istine.
U intervjuu za CNBC, Gejts se osvrnuo i na objave svog “kolege”, tehnološkog mogula Ilona Maska.

Naravno, Mask je poznat kao neko ko se često oglašava na Twitteru, a povod za Gejtsovu izjavu bio je Maskov stav o koronavirusu – naime, on često na ovoj društvenoj mreži kao da umanjuje značaj koronavirusa, a s obzirom na to da ima 37 miliona pratilaca, njegove objave uglavnom podignu mnogo prašine.

Mask je, tako, govorio o “bespotrebnoj i fašističkoj” odluci da se uvede tzv. “lockdown” u SAD, i uradio je sve što može kako bi njegove kompanije radile i tokom pandemije koronavirusa.

Sa druge strane, Bil Gejts se uključio u borbu protiv koronavirusa, i često se oglašava takođe, a posebno je u javnosti poznato njegovo angažovanje na pronalaženju vakcine za ovu bolest.

“Ilon samo želi da održi što je veći mogući broj kontroverznih komentara. Međutim, nije uključen u cijelu priču oko vakcina. Pravi sjajne električne automobile i rakete, i zato mu je dopušteno da sve to govori. Nadam se da neće da pomiješa stvari u kojima je dobar sa onima o čemu ne zna ništa”, rekao je Gejts.

Što se laži na društvenim mrežama tiče, Gejts smatra da su idealno tlo za širenje pogrešnih informacija i laži.

“Kad ljudima dopustite da komuniciraju, morate da budete i spremni na to da će se neke netačne stvari, koje zvuče primamljivo, mnogo brže širiti od istine. Tako je i sa vakcinom”, rekao je on.

6

avatar
1000
3
3
0
 
5
ThorLuckyMitarPetarPanSova
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lucky
Gost
Lucky

Rece nas novi Nostradamus Bil Gejts koji je vidovit ili tvorac ove posasti korone. Odakle on ima sve te informacije da ,treba minimum 3.pita primiti vakcinu’ kad jos nije ni gotova-ili jeste, pa on iz ,svog iskustva’ govori??? Pa svi ,oni’ koji promovisu vakcinu su sumnjivi jer valjda ste jedne pojedinosti svjesni: KORONA JE TVOREVINA LJUDSKOG MOZGA, kako,zasto? Mozda nasa… Više »

PetarPan
Gost
PetarPan

Niko ne kaže da virus nije opasan.Samo je pitanje ko ga napravi ovakvog i koliko verzija i naravno za čiji interes?Šta će donijeti vakcina za koju ćemo moliti da završimo agoniju sledeće je pitanje…

Thor
Gost
Thor

Otvoreni rat bukti izmedju Americke elite koja je na strani Trumpa poput Maska, brace Walton, Buffeta, i sa druge strane Gatesa, Bezosa i Zuck-a…Nije ni cudo sto su ovako nervozni jer posle onog saslusanja prekjuce, smijesi im se zatvor. Gatesu je odzvonilo. Jedan programer da toliko govori o vakcini, pa to je smijesno i nije ni cudo sto se doktori… Više »

Sova
Gost
Sova

Gejts nije programer, već vrlo bogati penzioner. Ima humanitarnu fondaciju, i saradjuje sa doktorima. Ovo što priča nije njegova misao. Vrhunski doktori koji rade za njega su mu objasnili o čemu se radi. Moj otac je 40 radio kao mikrobiologij. Ponešto mi je objasnio. Daleko od toga da znam sve, ali mi je jasno da je virus stvaran i opasan.… Više »

Mitar
Gost
Mitar

Dobro, ali sto mislis, je li prirodan ili su ga stvorili “ljudi”?

Thor
Gost
Thor

Virus je definitivno izvucen iz slijepih miseva, a ne iz pangolina kako se govorilo, i genetski je modifikovan razlicitim adenovirusima. Izgleda da je neko pokusao da nadje serum/lijek protiv HIV-a, nesto se otelo kontroli i imamo ovo sto imamo. Super zarazni koronavirus. Sreca nasa, pa je DNK struktura virusa gotovo identicna virusu SARS. Pa su Ruski i Japanski naucnici samo… Više »

Send this to a friend