Medicina

Nova mutacija koronavirusa: Delta plus pod nadzorom u Britaniji

Nova mutacija koronavirusa, varijanta AY.4.2 , koju neki nazivaju “delta plus”, pod budnim nadzorom je u Velikoj Britaniji.

Zdravstveni zvaničnici pomno prate ovu mutaciju delta varijante, koja je još uvijek dominantna u Britaniji , ali najnoviji podaci ukazuju na to da šest odsto svih genetski sekvenciranih slučajeva pripada novom soju, prenosi BBC.

Fransoa Balu, direktor Instituta za genetiku u Londonu, kaže da se varijanta AY.4.2 za oko 10 odsto lakše prenosi nego originalni delta soj, koji je dominantan i širom svijeta.

Iako bi AY.4.2 mogao da bude najzarazniji soj korona virusa od početka pandemije, stručnjaci kažu da je malo vjerovatno da će on uspjeti u većoj mjeri da izbjegne dejstvo trenutnih vakcina.

AY.4.2 je jedna od 45 podvarijanti delta virusa zabilježenih širom svijeta koju su naučnici identifikovali u julu i ona ima dvije karakteristične mutacije, nazvane Y145H i A222V, u spajk proteinu kojima virus zaražava ljudske ćelije, a za sada nema naznaka da je posljedica ovih promjena znatno viša prenosivost, ali to stručnjaci proučavaju.

5

avatar
1000
2
3
0
 
5
Zeta 🇲🇪Kontra covidOneAndOnlyE ne znam...Narcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Ovaj KRAJ SAMO NAUČNICI KOJI PUSTIŠE OVAJ VIRUS IZ WUHANE RAD NJIHOVOG EKSPERAMENTA ŠTO UNIŠTIŠE LJUCKE NEDUŽNE ŽIVOTE ZNAJU ODGOVOR

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ima li kraja ovo noćnoj mori?

E ne znam...
Gost
E ne znam...

… vala izluđesmo više

OneAndOnly
Gost
OneAndOnly

Ima. Dok ne pomru svi nevakcinisani ili dok se svi oni ne vakcinišu.

Kontra covid
Gost
Kontra covid

A ja dozivijeh da mi vakcinisani iz kuce umrije
Sto cemo onda ?

Send this to a friend