Medicina

Sjutra počinje Kongres neurologa Crne Gore: Izazovi savremene neurologije

Ilustracija

U organizaciji Udruženja neurologa Crne Gore i Crnogorskog udruženja za moždani udar, u periodu od 22. do 25. februara 2024. godine, u Hotelu Avala u Budvi, održaće se Kongres neurologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem pod nazivom Izazovi savremene neurologije.

Kongres će okupiti neurologe, ljekare drugih specijalnosti, specijalizante – mlade ljekare, medicinske sestre, predstavnike farmaceutskih kompanija te drugu zainteresovanu stručnu javnost iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, najavili su organizatori Kongresa.

Plenarna predavanja, stručni simpozijumi i satelitski simpozijumi farmaceutske industrije biće prilika da se čuju najnovije smjernice za dijagnostiku i liječenje brojnih neuroloških oboljenja: multiple skleroze, cerebrovaskularnih bolesti, oboljenja perifernog nervnog sistema, neurodegenerativnih bolesti, epilepsija, glavobolja i drugih bolnih stanja kao i rijetkih neuroloških bolesti.

Sastavni dio Kongresa su Simpozijum mladih neurologa i Simpozijum medicinskih sestara – tehničara. Kongres je akreditovan kod Ljekarske komore Crne Gore.

Organizaciju kongresa su nesebično podržale farmaceutske kompanije iz Crne Gore i regiona.

Kongres će sjutra otvoriti ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Send this to a friend