Tehno & Nauka

Odgovorili na skandal, Fejsbuk ukinuo oko 200 aplikacija

Fejsbuk je do sad ukinuo oko 200 aplikacija, u prvom koraku revizije aplikacija koje imaju pristup velikoj količini korisničkih podataka.

Kako prenose mediji, to je odgovor na skandal u čijem je središtu kompanija za političko savjetovanje Kembridž Analitika.

Kako je kazao Ime Arčibong, potpredsjednik Fejsbuka, aplikacije su ukinute u okviru detaljne istrage o tome mogu li se pomoću njih zloupotrijebiti podaci o korisnicima.

Kompanija je objavila da je dosad obavila analizu hiljadu aplikacija u okviru istrage koju je 21. marta naložio izvršni direktor Mark Zakeberg.

Osnivač najveće društvene mreže na svijetu tada je rekao da će se istražiti sve aplikacije koje su imale pristup ogromnoj količini informacija, prije nego što im je kompanija ograničila pristup 2014. godine.

Fejsbuk je pogodila kriza povjerenja kod korisnika, oglašivača, zaposlenih i investitora nakon što je priznao da su podaci o oko 87 miliona ljudi, većinom iz Sjedinjenih Američkih Država, došli u ruke kompanije Kembridž Analitike koja ih je iskoristila u političkim kampanjama.

Nakon izbijanja skandala, u Americi i u Evropi otvoreno je nekoliko službenih istraga, a Zakerberg se nekoliko puta izvinio zbog kršenja privatnosti korisnika najveće društvene mreže na svijetu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rajko
Gost
rajko

da je srece, svaka drzava koja ga tuzi plus evropska komisija za telekomunikacije, da ga repnu po koju stotinu miliona ili milijardicu stete…cisto kao opomena

Send this to a friend