Računari

Šta nas očekuje na novom Gmail-u

Samo dvije nedjelje nakon najave, novi interfejs Gmail-a je već sada u fazi testiranja. A mogućnosti sa najnovijom verzijom su beskrajne.

Pre nedjelju dana se pojavila vijest da je Gmail najavio potpunu rekonstrukciju svog Web interfejsa. Early Adapter Program danas počinje sa testiranjem, a prva odabrana grupa korisnika može da testira novi dizajn i funkcije.

Prema riječima Jacoba Banka, vodećeg menadžera proizvoda za Gmail, pored stvaranja novog dizajna, bitan aspekt je i pružanje sigurnijeg i efikasnijeg okruženja za korisnike. To je u osnovi zvučalo kao da će akcenat biti na zadovoljavanju potreba onih koji Gmail koriste u poslovne svrhe.

Što se tiče poruka koje su poslate pomoću novog „povjerljivog načina rada“, možete da podesite datum njihovog isticanja ili možete da ih opozovete pre nego što budu otvorene. U takvim slučajevima sadržaj poruke ne bi stigao direktno do primaoca, već bi on dobio link koji bi morao da otvori da bi pročitao poruku. Na taj način se, navodno, primalac sprječava da kopira ili da prosljeđuje sadržaj vaše e-poruke.

Ime ovoj funkciji je dao Google-ov tim koji je specijalizovan za upravljanje integrisanim pravima, prvenstveno radi zaštite poslovnih tajni. Posao je posao, a svima nam je jasno da je ova funkcija idealna upravo za privatne e-poruke.

Jedno je sigurno, ono što nikome neće donijeti štetu je podsetnik koji će vas upozoriti da je vrijeme da odgovorite.

Zamislite situaciju da se sa vašim partnerima danas dogovarate za sledeću nedelju i da Gmail sam automatski zapamti da treba da vas podsjeti na vrijeme u toku sljedeće nedelje.

Prema Gmail-ovoj zvaničnoj stranici, morate da otvorite Podešavanja i u okviru njih odaberete „Isprobajte novi Gmail“. Pruža se mogućnost i da se vratite na staru verziju, ako to želite. Na osnovu navedenog, govorimo o prilično uzbudljivim inovacijama kojima se veliki broj korisnika raduje, piše “iMagazin”.

Send this to a friend