Računari

Twitter uvodi zakazivanje objava

Do sada je za objavljivanje tvitova na Twitter-u bila neophodna upotreba nekih nezavisnih programa, kao što je na primjer Tweetdeck. Međutim, od sada prestaje potreba za njima, jer je ova društvena mreža zvanično uvela mogućnost zakazivanja tvitova.

Eksperimentisanje sa ovom funkcijom traje više od godinu dana, ali je do sada ova opcija bila dostupna samo malom broju odabranih testera. Sada je ta funkcija prihvaćena i na raspolaganju je svim korisnicima Twitter-a.

Opciji se pristupa preko ikonice kalendara u dnu tweet kompozera, pored emoji dugmeta. Ukoliko želite da odložite objavljivanje tweet-a, dovoljno je da se klikne na tu opciju, umjesto na dugme „Tweet“. Tada se otvara mogućnost definisanja datuma i vremena objave, a na raspolaganju je i lista zakazanih tweet-ova. U istom prozoru nalazi se i kolona „Draft“ što znači da je Twitter omogućio i čuvanje nedovršenih postova.

Da bi se poruka sačuvala kao draft, ne treba ništa specijalno raditi – dovoljno je da se iz kompozera izađe preko dugmeta „X“ u gornjem lijevom uglu. Jedino što u ovom slučaju treba obratiti pažnju je da se draft poruke ne sinhronizuju – ako ste ga snimili na desktop-u, nećete moći da ga vidite u Twitter aplikaciji na mobilnom telefonu – moraćete da preko telefona pristupite društvenoj mreži preko browser-a da biste ga vidjeli.

Send this to a friend