Tehno & Nauka

Sve za direktora: Fejsbuk na sigurnost Zakerberga potrošio 22 miliona dolara

Kompanija Facebook je prošle godine potrošila 22 miliona dolara za dodatne troškove osiguranja svog osnivača Marka Zakerberga.

“On je sinonim za Facebook i to rezultira time da se negativno mišljenje o našoj kompaniji prenosi na njega”, navedeno je u saopštenju kompanije.

Zakerberg, kao i mnogi bogati izvršni direktori, dobija službenu platu od jedan dolar godišnje, a prošle godine nije primao bonuse niti nagrade za dionice. Međutim, zbog povećanja troškova za sigurnost osnivača Facebooka ukupna naknada za Zakerberga iznosila je 22,6 miliona dolara što je 9,1 miliona dolara više nego godinu dana ranije.

Zackerberg je potrošio i 2,6 miliona dolara na troškove privatnog aviona, a iz kompanije kažu da je to takođe dio njegovog osiguranja. Iz Facebooka navode da je ovo povećanje djelimično rezultat specifičnih prijetnji Zakerbergu.

“Zakerberg je jedan od najprepoznatljivijih izvršnih direktora na svijetu. To je velikim dijelom rezultat velike baze naših korisnika i naše kontinuirane izloženosti globalnoj medijskoj, zakonodavnoj i regulatornoj pažnji “, navode iz kompanije Facebook.

Nakon otkrića da je Cambridge Analytica prikupljala lične podatke miliona korisnika Facebooka bez njihovog pristanka, kompanija Facebook se našla na udaru kritika.

Send this to a friend