Telefoni

Apple pristao na nagodbu, korisnicima će morati da isplati oko pola milijarde dolara

Kompanija Apple

Kompanija Apple je pristala na nagodbu na suđenju zbog optužbi da su namjerno usporavali starije modele iPhona kako bi korisnike primorali da kupuju nove telefone. Predloženi sporazum nagodbe zahtijeva od Applea da vlasnicima odrđenih modela iPhonea čije su uređaje namjerno usporavali plati po 25 dolara, što će kompaniju na kraju koštati do 500 miliona dolara, prenosi CNN.

Iznos koji svaki korisnik može da dobije biće veći ili manji, u zavisnosti o toga koliko će zahtijeva za odštetu biti podnijeto, a trebalo bi da obuhvati i nadoknadu sudskih troškova.

Kompanija je u decembru 2017. godine priznala da je koristila ažuriranje softvera kako bi usporila starije iPhone uređaje, ubrzo pošto su nezadovoljni kupci i nezavisni eksperti utvrdili da ažuriranja uzrokuju smanjenje performansi uređaja. Mnogi su tvrdili da je Apple to činio u namjeri da primora korisnike da kupe noviji model telefona, što je kompanija negirala.

Korisnici iPhonea u Sjedinjenim Državama sada mogu sudskim putem da traže nadoknadu od 25 dolara u slučaju da su vlasnici modela iPhone 6, 6S, 6S plus, iPhone 7 i 7 plus.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sasapg
Gost
sasapg

A staje sa ostalim drzavama svijeta….

Love me now
Gost
Love me now

Ostale drzave su ostale,

marius
Gost
marius

Sto je za njih pola milijarde, kad su na tu foru zaradili, Bog te pita, kolko milijardi.

STO
Gost
STO

Eto sto je pravna drzava

Send this to a friend