Telefoni

Budući Samsungovi telefoni neće imati vidljivu selfi kameru

Današnji pametni telefoni ne mogu da imaju ekran preko cijele prednje površine, budući da ih u tome ometa prednja kamera.

Kao jedino rješenje za to nudi se izrez (“notch”) na vrhu displeja u koji se smještaju komponente ili otvor na ekranu (“punch hole”) u koji staje kamera za selfi.

Samsung bi to uskoro mogao da promeni i da lansira uređaje sa “savršenim” displejom preko cijelog ekrana. Iz korejske kompanije je stigla potvrda da se radi na razvoju tehnologije koja bi trebalo da omogući da se kamere nađu ispod ekrana mobilnih uređaja, piše PC Press.

To bi moglo da im omogući da dizajniraju telefone koji će sadržaje zaista moći da prikazuju preko cijelog ekrana, a da se ne oslanjaju na dosadašnja rješenja zbog kojih se gubilo ili na kvalitetu kamere ili na funkcionalnosti displeja.

Ovo nije prvi put da Samsung otkriva da radi na tehnologiji tog tipa, budući da je ranije već moglo da se čuje da bi kompanija istražuje to polje i da planira da nova rešenja primeni kod svojih budućih proizvoda.

Još nije poznato kada bi nova tehnologija mogla da stigne na Samsungove telefone. Stručnjaci pretpostavljaju da bi to moglo da se dogodi uskoro, budući da se senzor za otisak prsta već našao ispod displeja mnogih uređaja, pa bi slična rješenja mogla da se primijene i na kamere.

Send this to a friend