Telefoni Noviteti iz svijeta tehnologije

Četiri Xiaomi telefona koristiće Samsungovu 180 MP kameru

Prošlog meseca Samsung je objavio kamera senzor sa do sada najvišom rezolucijom: 1/1.33″ 108MP ISOCELL Bright HMX. Xiaomi će biti prva kompanija koja će koristiti senzor u mejnstrim telefonu, a najveći broj glasina sugeriše da će to biti Mi Mix 4, koji se očekuje tokom oktobra.

XDA-developers sada pominje da Xiaomi zapravo radi na četiri različita telefona koji će imati 108MP kameru na poleđini. Ovi modeli nose kodna imena “tucana”, “draco”, “umi” i “cmi”, a otkriveni su u okviru MIUI Mi Gallery aplikacije.

Aplikacija ima dodatu podršku za pregled 108MP fotografija u punoj rezoluciji, a specifično je namenjena za pomenuta četiri uređaja. ISOCELL Bright HMX koristi quad Bayer filter i namenjen je kreiranju 27MP fotografija uz pixel binning, koji omogućava efektivnu veličinu piksela od 1.6μm.

Zanimljivo je da XDA-developers ističe da nijedan od pomenutih telefona najvjerovatnije nije Mi Mix 4. To znači ili da su netačne glasine o tome da će ovaj model imati 108MP kameru, ili će podrška za njega tek biti dodata u Mi Gallery aplikaciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Naslov
Gost
Naslov

Pewpravite naslov

Send this to a friend