Telefoni

ChatGPT zvanično stigao na iOS, uskoro će i na Android

Foto:shutterstock by Patrickx007

Pored toga što je potpuno besplatna i ne prikazuje oglase, ova aplikacija će sinhronizovati sve razgovore koje ste vodili sa ChatGPT na desktopu, a donosi i jednu dodatnu zanimljivu funkciju.

Od kada je ChatGPT pokrenut, korisnici su od njegovih tvoraca tražili da omoguće lak pristup preko mobilnih telefona, a sada, nakon pola godine, to je i postignuto.

OpenAI je zvanično pokrenuo besplatnu zvaničnu mobilnu aplikaciju, koja se može koristiti za direktan razgovor sa četbotom.

Naime, korišćenjem sopstvenog sistema ‘Whisper’, OpenAI je omogućio postavljanje pitanja ChatGPTu putem ove aplikacije i – glasom.

ChatGPT na mobilnom telefonu se ponaša isto kao i na internetu, odgovara na pitanja na prirodnom jeziku, kompajlira sadržaj, programira, sumira tekstove i radi sve ostalo na šta smo navikli na desktop verziji.

Dodatak ovoj aplikaciji je i činjenica da se pomoću nje može pristupiti nešto naprednijem jezičkom modelu, GPT-4, ali je to moguće samo za one koji već plaćaju pretplatu za taj pristup.

Za početak, aplikacija je dostupna samo u SAD, ali će u narednim danima i nedjeljama biti proširena na ostatak svijeta.

Nakon početne dostupnosti samo za iOS, najavljeno je da će verzija za Android uskoro stići.

Odmah po lansiranju, ova aplikacija je zauzela prvo mjesto u kategoriji produktivnosti na App Store-u, gdje, inače, već postoji veliki broj nezvaničnih AI aplikacija za ćaskanje koje omogućavaju pristup ChatGPT-u i drugim modelima.

Tags
Send this to a friend