Telefoni

Futuristički izgled telefona: iPhone 11 Pro inspirisan Cybertruck dizajnom

Pametni telefoni najčešće dolaze u pravougaonom obliku, i tako je već godinama. Oblik ipak polako evoluira kako bi proizvođači OLED ekrane i metalna tijela uređaja pokorili svojoj volji. Uprkos tome modeli su slični, ako se zanemare slučajevi inspirisani naučnom fantastikom, ali bi to uskoro moglo da se promijeni.

Kompanija Tesla je nedavno dobro prodrmala svijet kada je predstavila Cybertruck, i to najviše zbog futurističkog dizajna. To izgleda utiče i na svijet telefona, te pojavu modela koji je inspirisan upravo Cybertruck dizajnom. Radi se o novom Cyberphone-u, koji je ništa drugo do skupa ljuštura za novi Apple iPhone 11 Pro. Iza dizajna stoji ruska kompanija Caviar koja je već odgovorna za niz luksuznih replika popularnih telefona.

Početna cijena novog modela je nešto preko 15 hiljada dolara, a eksperti proizvod opisuju kao praktičnu futrolu koja štiti stakleni ekran, te može da se transformiše i u postolje za telefon. Skupocjena futrola je, naravno, integrisana u telefon, a napravljena je od titanijuma, zbog čega Cyberphone i ima tako visoku cijenu.

6

avatar
1000
2
4
0
 
5
buzzSovaPraktičarRaleKakoe
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
buzz
Gost
buzz

A blago nama sa pričom futuristički, progresivni, napredni, angularni dizajn i tako dalje. Meni i telefon, a cybertruck pogotovo, izgledaju kao limeni mrtvački sanduk. Toliko o dizajnu.

Vrijeme
Gost
Vrijeme

Najzad telefon koji se razlikuje. Uskoro će ga svi kopirati, pa će biti običan, a do tada je vrlo zanimljiv.

Kakoe
Gost
Kakoe

I vrlo nepraktican

Rale
Gost
Rale

Mogu ga kopirat kolko god oce ali Iphone ostaje Iphone a drugi kopije . Bi li ti kupio kopiju ? Ja nikada …

Praktičar
Gost
Praktičar

Rale: Uvijek kupujem kopije, ako su iste kao originali. Neka se vlasnik autorskih prava misli oko toga.

Sova
Gost
Sova

Motorola je izmislila mobilni. iPhone je kopija.

Send this to a friend