Telefoni

Kako da pomoću Gmaila vratite kontakte na Andoidu?

ilustracija

U servisu za webmail Gmail postoji manje poznata opcija pomoću koje možete brzo da vratite kontakte koje ste izgubili na pametnom telefonu sa Guglovim operativnim sistemom.

Možda zvuči neobično, ali u Gmailu možete naći kontakte koje ste izgubili na Androidu. Ta dva servisa su, naime, povezana.

Kad dodate kontakte u smartfon sa Androidom koristeći Guglov servis, oba se sinhronizuju sa web serverima online kako bi to zabilježili, što se može pokazati vrlo korisnim ako, recimo, slučajno obrišete nečiji broj. U stvari, možete vratiti bilo koji kontakt obrisan tokom poslednjih 30 dana, odnosno bilo koji kontakt iz četa obrisan tokom protekla 24 sata.

Kako biste to mogli, treba da se logujete na web verziju Gmaila pa iz padajućeg menija u gornjem desnom uglu odaberete opciju Contacts. Dobićete popis svih kontakta koje je Google povezao s vašim korisničkim nalogom. Među njima će biti adrese e-pošte i brojevi telefona.

U meniju sa lijeve strane kliknite na More, pa u padajućem meniju odaberite Restore contacts. Možete birati koliko ćete vremenski da se vratite (sat, dan, nedjelju…). Odaberite koliko vam je potrebno vremena kako biste vratili izgubljene kontakte. Kliknite Restore i pričekajte dok ih Google ne vrati.

Ako ne koristite Gmail ili ne sinhronizujete podatke, povraćaj podataka biće nešto komplikovaniji. Postoje aplikacije koje vam to mogu omogućiti, kao što je recimo Recovery Android.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Kaže se – kako da vratite kontakte na Andoid, što god “Andoid” značilo. Dokazali ste se već kao nepismeni.

Diablos
Gost
Diablos

A dobro ćeš ti nekoga da učiš kako se piše, doša si ozgor gunjaš pa sad imaš internet.

Radosav72
Gost
Radosav72

Ne zvuci neobicno nego je jasno da svaki podatak iz naseg telefona postoji nedje kao duplikat. Svidjalo nam se ili ne ovo je vrijeme u kojem ne postoji privatnost. Svaka slika koja je ikad bila na telefonu, svaki broj, svaka poruka, cak i one poruke koje smo poceli pa izbrisali, itd..

Send this to a friend