Telefoni

Messenger se vraća u glavnu Fejsbuk aplikaciju

Uoči najavljene integracije svih Facebook servisa koje korisnici između ostalog koriste i za komunikaciju, Messenger bi mogao da se vrati u glavnu Facebook aplikaciju, piše PC Press. 

To znači da bi korisnici u budućnosti mogli da instaliraju samo jednu aplikaciju i tako dobiju pristup i društvenoj platformi i servisu za razmjenjivanje poruka.

Nova funkcija se još uvijek testira, a promjena će, tvrde eksperti, iskoristiti Messenger taster koji se još uvijek nalazi u okviru glavne aplikacije, a koji trenutno vodi na odvojenu aplikaciju.

Uskoro bi pritiskom na isti taster moglo da se ulazi direktno u poruke, čime bi se eliminisala potreba za odvojenom aplikacijom.

Messenger se kao odvojena aplikacija pojavio još 2011. godine, a Facebook je 2014. uklonio Messenger funkcionalnost iz glavne aplikacije. Pola decenije kasnije kompanija se sprema da integriše sve postojeće servise za razmjenjivanje poruka – Messenger, Instagram i WhatsApp – tako da će se sve funkcije naći u okviru glavne aplikacije, tako da se i Messenger vraća odakle je i krenuo.

Facebook planira da svaki servis i aplikacija nastave da postoje i nakon integracije, pa bi to moglo da važi i za Messenger aplikaciju, budući da eksperti spekulišu da bi mogla da ostane zbog onog dijela korisnika koji ne odlazi često na glavnu aplikaciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg kontras
Gost
Cg kontras

Sto se mene tice nije morao ni odlaziti :)))

Send this to a friend