Telefoni

Samsung Galaxy Note10 se pojavio na renderima

Pojavili su se novi renderi Samsung Galaxy Note10 telefona, koji nam daju do sada najbolji uvid u to kako bi dolazeći model mogao izgledati.

CAD rendere nam je omogućio popularni dojavljivač OnLeaks, koji je u prošlosti bio poprilično pouzdan kada je ovaj tip informacija u pitanju.

Fotografije i video otkrivaju da će Galaxy Note10 izgledati drugačije od svog prethodnika – Galaxy Note9. Novi telefon bi trebalo da ima punch-hole otvor za kameru, dok će okviri oko ekrana biti tanji od onih koje smo videli na Note9.

Note10 ekran će imati veličinu od 6.3 inča i vjerovatno QHD+ rezoluciju.

Ispod ekrana će biti smješten senzor otiska prsta.

Na poleđini su tri kamere, smještene u vertikalnom sistemu u lijevom uglu. Samsung će odbaciti dodijeljeni Bixby taster, dok će taster za paljenje biti smješten s lijeve strane ispod dugmića za zvuk.

Na fotografijama su vidljivi i slot za SIM kartice, IR Blaster i USB-C port, a tu je i slot za S-Pen pametnu olovku. Renderi takođe potvrđuju da Note10 neće imati 3.5mm priključak za slušalice.

Geekbench je ranije otkrio da će Samsung Galaxy Note10 imati Exynos 9825 SoC, sa 8GB RAM-a, a postojaće i Snapdragon 855 varijanta sa 12GB RAM-a.

Telefon se očekuje tokom avgusta.

Send this to a friend