Telefoni Dolazi Mate X sa 5G mrežom

Savitljivi Huawei telefon konačno stiže u novembru

Više puta odlagani Huaweijev telefon sa ekranom na preklop – Mate X, konačno će u novembru biti pušten u prodaju, saopšteno je na zvaničnom predstavljanju tog uređaja u Kini.

Huawei Mate X je 5G pametni telefon kome pogonsku snagu daje HiSilicon Kirin 980 procesor.

Uređaj ima 6GB RAM-a i 512GB interne memorije za skladištenje podataka. Opremljen je i Barong 5000 modemom.

Mate X napaja dvoćelijska baterija kapaciteta 4.500 mAh, koja, zahvaljujući brzom punjaču snage 55W, može da se do 85 odsto kapaciteta napuni za pola sata.

Kada je otvoren, uređaj ima ekran dijagonale 8 inča, koji kada se sklopi, korisniku ostavlja mogućnost da koristi jedan od dva ekrana: prednji dijagonale 6,6 ili zadnji od 6,38 inča.

Za razliku od svog glavnog konkurenta Samsunga Galaxy Fold, koji se otvara kao knjiga, ekran Huaweija Mate X se “obmotava” sa spoljne strane sklopivog uređaja.

To bi trebalo da mu omogući duži upotrebni vijek u odnosu na Samsungov model, pošto mu plastična spoljna zaštita daje veću izdržljivost, budući da je ekran Matea X stalno izložen spoljnim uticajima, ističe The Verge.

Huawei Mate X će se na tržištu naći po cijeni od 2.400 dolara, a prodaja u Kini počinje 15. novembra.

Kinseka kompanija razmatra mogućnost plasiranje uređaja i na druga tržišta u svijetu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sava Kljajevic
Gost
Sava Kljajevic

Nije pametno gadjati komarca inovacijom od 2400dolara

Stormfighter
Gost
Stormfighter

Meni se ova ideja “Fold” tj savitljivih smartphone-a ne svidja pravo da vam kazem. Gledam nesto ovaj Fold model, i onaj recimo Mate 30 Pro. Prije bi uzeo Mate 30 Pro nego ovaj. Ovaj je dobar taman kad ti komarac stane izmedju PLJAS da ga zveknes groma da ne cuje xD

Send this to a friend