Telefoni

Stiže novi Pocophone telefon

Stiže novi Pocophone telefon

​Poco F1 (tj. Pocophone F1) je prije dvije godine napravio dar-mar na tržištu donoseći nevjerovatan odnos uloženog i dobijenog, budući da se radilo o telefonu iz niže srednje klase cjenovno posmatrano, koji je stizao sa vrhunskim hardverom namijenjenim top modelima mobilnog tržišta.

Iako se smatralo da će uslijediti čitava serija takvih telefona, Xiaomi se nije odlučio da predstavi nove Poco uređaje – sve do sada. Stigao je drugi smartfon pod ovim brendom, nazvan Poco X2.

Poco X2 nije direktan nasljednik modela Poco F1, ali jeste u određenom smislu njegov duhovni nasljednik. Kao što se pretpostavljalo, riječ je o rebrendiranom modelu Redmi K30, koji je trenutno dostupan u Kini. Smartfon pokreće Snapdragon 730G SoC, korisnički interfejs MIUI 11, i stiže u tri kombinacije po pitanju memorije i skladišnog prostora – 6GB/64GB, 6GB/128GB i 8GB/256GB.

Jedna od glavnih novina je 6.67″ 20:9 RealityFlow ekran FullHD+ rezolucije. Displej podržava osvežavanje od 120Hz i HDR 10, a u njegovom ćošku je smješten otvor za prednje kamere od 20MP i 12MP.

Pozadi Poco X2 ima četiri kamere. Glavni senzor je 64MP Sony IMX686, a tu su još i 8MP ultrawide, 2MP macro i 2MP za mjerenje dubine. Telefon podržava snimanje u RAW formatu, snimanje videa u 960FPS i VLOG Mode režim snimanja.

X2 takođe ima skener otisaka prstiju smješten sa strane, kao i bateriju od 4500 mAh koja se puni preko USB-C porta punjačem snage 27W. Mnogi će pozdraviti što telefon stiže sa 3.5mm audio konektorom, a među ekstravagantnijim stavkama se ističe i tečno hlađenje, za koje proizvođač tvrdi da unapređuje disipaciju toplote za čak 300%.

U ostatak specifikacija spadaju IR Blaster, P2i nanos koji je otporan na kvašenje, VoWiFi i Hi-Res Sound. Novi Poco X2 dolaziće u tri boje – plavoj, ljubičastoj i crvenoj. Zanimljivo je da neće biti “dosadnog” crno-sivog modela. Cijene na indijskom tržištu kreću od svega 200-ak eura, u zavisnosti od modela.

Send this to a friend