Telefoni

Tokom godine preuzeto 113 milijardi aplikacija

ilustracija

​Ako vam je ikada bio potreban razlog da se uključite u razvoj aplikacija, najnovije statistike App Annie mogu da vas ubijede, prenosi TechCrunch.

Prema najnovijim podacima, broj preuzetih aplikacija u 2018. godini iznosio je 113 milijardi, što predstavlja povećanje od 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Čini se da korisnici ne samo da preuzimaju više aplikacija, već izgleda i da troše više na aplikacije. App Annie tvrdi da je potrošnja širom svijeta porasla za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu i sada iznosi 76 milijardi dolara.

Vrijedi naglasiti da je taj iznos izračunat za iOS i Android platforme i istaknuto je da, pošto ne sadrži podatke trećih strana, poput kineskih prodavnica aplikacija, moguće je da bi mogao da bude značajno veći.

U izvještaju se takođe navodi da je mobilno igranje najpopularniji i profitabilniji gejming format, što ne iznenađuje kada uzmete u obzir koliko je novca Epic procijenio da zarađuje Fortnite Battle Royale. Takođe se čini da su pretplate u porastu, što znači da su korisnici više novca trošili, zbog čega su kompanije poput Apple-a ohrabrile svoje programere da počnu da usvajaju model pretplate.

Send this to a friend