Telefoni

WhatsApp omogućio korisnicima da sami kreiraju stikere

Foto: Android Police
Foto: Android Police

WhatsApp već odavno omogućava razmjenu stikera, ali uvijek bi vas upućivao na aplikacije trećih strana kada biste željeli da kreirate sopstvene. Na WhatsApp Webu to više nije slučaj. Možete ga koristiti da pretvorite bilo koju sliku u svoj lični stiker.

Stikeri su uvedeni u WhatsApp još 2018. godine, a platforma ih je neprestano ponavljala uvodeći animacije i predloge stikera zasnovanih na emodžijima. O stikerima možete razmišljati kao o pojedinačnim super-emodžijima koji vam omogućavaju da izrazite mnogo više od običnih standardnih emocija.

Najbolji način da izrazite ono što želite i usput pokažete kreativnost je, naravno, da sami kreirate stikere, a sada postoji jednostavan način da to uradite.

Podešavanje WhatsApp Weba

Ako već nijeste, prvo ćete morati da povežete telefon sa WhatsApp Webom na računaru kako biste započeli proces. To je moguće izvesti kroz nekoliko jednostavnih koraka.

1. Idite na overflow meni na kojem su tri tačke u gornjem desnom uglu WhatsAppa na telefonu i unesite Linked devices.

Foto: Android Police
Foto: Android Police

2. Tamo izaberite veliku zelenu opciju Link a device, koju ćete morati da potvrdite PIN-om za zaključani ekran ili otiskom prsta, kako biste spriječili druge da tajno čitaju vaše poruke i povezuju WhatsApp sa svojim računarom bez vašeg znanja.

Foto: Android Police
Foto: Android Police

3. Aplikacija će od vas tada zatražiti da posjetite veb.whatsapp.com na svom računaru, što je upravo ono što ćete morati da uradite da biste nastavili.

4. Kada otvorite tu stranicu, vratite se na telefon i dodirnite Ok. Dozvolite WhatsAppu da pristupi vašoj kameri i skenirajte QR kod prikazan na vašem računaru.

Foto: Android Police
Foto: Android Police

Kreiranje stikera na WhatsApp Webu

Čim podesite WhatsApp Web možete početi kreiranje sopstvenih stikera u veb aplikaciji:

1. Uđite u bilo koju prepisku i kliknite na ikonicu Emoji, lijevo od polja za unos teksta, a zatim na Sticker simbol, koji bi trebalo da bude treći sa desne strane.

2. Primijetićete opciju Create na vrhu novootvorenog odjeljka, na koju zatim treba da kliknete.

Foto: Android Police
Foto: Android Police

3. Koristeći sada vidljiv izbor sistemskih fajlova, izaberite sliku sa diska koju želite da pretvorite u stiker.

Foto: Android Police
Foto: Android Police

4. Kada odaberete sliku, bićete prebačeni u WhatsApp editor slika, koji vam omogućava da prilagodite svoju kreaciju pomoću emodžija, stikera, teksta i alatki za crtanje.

Foto: Android Police
Foto: Android Police

5. Kada budete zadovoljni svojom kreacijom, kliknite Save u gornjem desnom uglu. Takođe možete odmah poslati stiker svom kontaktu pomoću opcije Send sa strelicom u donjem desnom uglu.

Unos keriranih stikera na telefon

Da biste uvezli svoje stikere na telefon, moraćete da napravite nekoliko dosadnih koraka. WhatsApp ih za sada ne premiješta automatski iz veb aplikacije u Android i iOS aplikaciju, ali postoji rješenje:

1. Pronađite kontakt od povjerenja i najavite mu ga da ćete ga koristiti u procesu kreiranja stikera.

2. Nakon kreiranja stikera koristeći opisani proces, pošaljite ga pomenutom pouzdanom kontaktu. To možete da uradite sa onoliko stikera koliko želite.

Foto: Android Police
Foto: Android Police

3. Otvorite prepisku sa svojim prijateljem na telefonu i dodirnite stiker koji ste poslali.

4. Pritisnite prečicu Add to Favorites u dijalogu.

Foto: Android Police
Foto: Android Police

Zatim ćete pronaći svoje stikere koje ste sami kreirali u odjeljku omiljenih stikera na vašem WhatsApp emoji panelu, spremne za korišćenje u drugim prepiskama.

Foto: Android Police
Foto: Android Police

S obzirom na to da su prilagođeni stikeri potpuno novi za WhatsApp, postoji nekoliko ograničenja koja morate imati na umu. Ovog mjeseca omogućeno je kreiranje stikera samo u WhatsApp Vebu, ali kasnije, počevši od decembra 2021, WhatsApp će takođe uvesti mogućnost u WhatsApp desktop aplikacije za Windows i Mac.

Možemo samo da se nadamo da će WhatsApp donijeti kreiranje prilagođenih stikera na telefone prije ili kasnije, jer je proces za sada nepotrebno komplikovan, no ne i neizvodljiv za one koji žele da pokažu originalnost i kreativnost uz dostupne alatke.

Send this to a friend