Telefoni

Zakerberg naredio zaposlenima: Zaboravite iPhone, koristite Androide

Zakerberg

Poslije otkrivanja skandala sa kompanijom Cambridge Analytica, Facebook se našao na udaru brojnih kritika, među kojima mnoge nisu štedjele ni kompaniju, ni njenog osnivača Marka Zakerberga.

Jedan od onih koji su imali “pik” na Zakerberga bio je i izvršni direktor Applea Tim Kuk, koji je izjavio da on nikada ne bi dopustio da bude u situaciji u kojoj se našao osnivač Facebooka, pošto njegova kompanija poštuje privatnost svojih korisnika.

Kuk je govorio i o tome da je privatnost za Apple ljudsko pravo, kako bi jasno stavio do znanja šta misli o Zakerbergovoj kompaniji i njenom pristupu privatnosti i zaštiti korisnika.

Ne samo da mu je Zakerberg odgovorio kritikujući cijenu Appleovih proizvoda, već je odlučio da preduzme jedan prilično “zanimljiv” potez. Zaposlenima na visokim položajima u Facebooku, Zakerberg je naredio da isključivo koriste pametne telefone koji rade na Android operativnom sistemu.

Tako svi dosadašnji korisnici Appleovih uređaja moraju svoje iPhone da zamijene za neki od Android uređaja.

Kao zvanični razlog za ovu promjenu navedena je činjenica da Googleov operativni sistem ima mnogo veći broj korisnika u odnosu na Appleove uređaje.

Zakerberg je odluku donio upravo uslijed Kukovih kritika Facebooka, pa se ovdje najvjerovatnije radi o nastavku “hladnog rata”, kako su ga neki mediji okarakterisali, između Facebooka i Applea.

Međutim, novinari The Vergea su provjeravali aktivnosti nekih šefova Facebooka na Twitteru i zaključili da dobar dio njih i dalje koristi iPhone.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grgur
Gost
Grgur

Dokazano je u istrazivanjima da Iphone koriste ljudi nizeg stepena bazicne inteligencije nego oni sto koriste Android.

Przi
Gost
Przi

i sa većim budzetom, pa i komanduju sa ovima visokointeligentnim sa androidom. Grgure prti

Send this to a friend