Tehno & Nauka

Uprkos brojnim Fejsbuk skandalima, Zakerberg ne planira da podnese ostavku

Šef Fejsbuka Mark Zakerberg ne planira da podnese ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora kompanije poslije vrlo burne godine za tu društvenu mrežu.

“To nije predviđeno”, rekao je sinoć Zakerberg za CNN Business.

On je takođe branio “broj dva kompanije” Šeril Sandberg koja je posebno kritikovana zbog svog načina pristupa u nedavnim krizama koje su pogodile kompaniju.

Sandberg

Kako je kazao, ona je važan dio kompanije i mnogo se trudi da se izbori sa brojnim izazovima s kojima se kompanija suočava.

“Ona je moj važan partner posljednjih deset godina. Zaista sam ponosan na posao koji smo zajedno obavili i nadam se da ćemo zajedno raditi u decenijama koje dolaze”, dodao je on.

Fejsbuk je ove godine bio pogođen sa više skandala. Kompanija mora da snosi posljedice ruskog mješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine preko njene platforme, skandalom sa firmom Kembridž analitka koja je bez dozvole koristila podatke korisnika Fejsbuka u političke svrhe i bezbjednosnim propustima koji su doveli do hakovanja hiljada naloga korisnika.

Nedavno je istraživanje objavljeno u Njujork tajmsu otkrilo da je Fejsbuk zavaravao javnost oko toga šta je kompanija znala o ruskom miješanju i da je koristio firmu za odnose s javnošću Definers da diskredituje svoje konkurente i skrene bijes javnosti sa Fejsbuka.

Zakerberg, pak, kaže da ne vidi istinitost u tom članku.

“Razgovarali smo sa novinarima prije nego što je članak objavljen. Ništa od toga nije tačno, ali redakcija je riješila da članak ipak objavi. Ima velikih problema, ne kažem da ih nema”, rekao je Zakerberg, uz žaljenje što je naglasak stavljen na njih.

Send this to a friend