Love & Sex

Čudne stvari na koje ne obraćate pažnju, a doprinose dobrom seksu

Postoje brojne naučne studije koje objašnjavaju obrasce ponašanja u svakodnevnom životu i koje potpuno imaju smisla, a ima i onih koje nas ostavljaju s nekoliko upitnika iznad glave.

Naravno, većina istraživanja tvrdi kako su najefektnije strategije za dobar seks komunikacija s partnerom, upoznavanje sopstvenih tijela i razvijanje emocionalne povezanosti i rješavanje eventualnih problema izvan spavaće sobe. Ali evo i nekoliko malo bizarnih savjeta kako začiniti svoj seksualni život.

Nosite čarape

Univerzitet u Groningenu sproveo je studiju koja pokazuje kako je čak 80 posto parova koji su nosili čarape tokom seksa doživjelo orgazam. Pojašnjenje je kako čarape zagrijavaju, pojačavaju cirkulaciju, uključujući i na ”krucijalnim mjestima”. Ovo ne zvuči pretjerano obećavajuće, ali treba isprobati, zar ne?

Posjedujte TV

Istraživanje koje je proveo VoucherCodesPro pokazalo je kako se parovi koji posjeduju TV seksaju dva puta više od onih koji nemaju. To se povezuje s količinom pornografije koja se gleda na velikom ekranu i paralelno vodi do seksa.

Bavite se ekstremnim sportovima

Ekstremni sportovi su rizični, a adrenalin je taj koji dodatno stimuliše seksualno raspoloženje. Parovi se međusobno privlače nakon što su učestvovali u nekom od ekstremnih sportova što dovodi do još veće bliskosti i želje za seksom.

Perite zube (!!!)

Muškarci s bolestima desni tri puta su podložniji erektilnoj disfunkciji. Naučnici vjeruju kako je razlog taj što bakterije u ustima mogu ući u krvotok i prekinuti cirkulaciju, pa tako i protok krvi u genitalije. Dakle, oralna higijena je obavezna!

Vježbajte

Žene se brže uzbuđuju nakon treninga i imaju dva puta veću mogućnost doživljavanja orgazama. Osim toga, vježbanje i znojenje imaju sličan efekt kao i bavljenje ekstremnim sportovima što je dodatan plus za bavljenje tjelesnim aktivnostima.

Dakle, ako želite doživjeti najbolji seks ikada, čarape na noge, operite zube i trk na bandži.

Send this to a friend