Love & Sex Usklađivanje garderobe s partnerom

Da li je moda dio vaše veze?

Vjerovali ili ne, i odjeća otkriva ponešto o tome kakva je ljubavna dinamika parova. Tačnije, to nam može pokazati njihov stil oblačenja.

Stručnjaci tvrde da se već nakon šest mjeseci veze podsvjesno počinjemo oblačiti poput svojih partnera i usvajamo određene djelove njohovog stila.

Psihološkinja Niki Goldstein kaže da se to događa zato što želimo da izgledamo ujedinjeno kao par, bez obzira na to što smo individue.

Ona to upoređuje s načinom na koji se odijevamo za posao – slično kao i ostatak našeg radnog kolektiva.

“Na poslu se prilagodite okruženju u kojem ste nalazite. Tako ćete i kad ste s nekim u vezi prirodno početi mijenjati svoj stil kako biste se prilagodili osobi”, kaže Goldstein.

Naravno, postoje i parovi koji se svjesno modno usklađuju i zajedno biraju odjevne kombinacije. Prema riječima stručnjaka, to uglavnom radi tip ljudi koji u vezi traži maksimalno zajedništvo u svakom pogledu. Za njih je modno usklađivanje zapravo izraz tog zajedništva kojem teže.

S druge strane, parovi koji ostaju vjerni svom stilu i nimalo se ne prilagođavaju načinu odijevanja partnera pravi su individualci i od veze očekuju mnogo slobode.

Goldstein kaže da nema ništa loše u tome da postanemo modni blizanci sa svojim partnerom, ali samo ako je to naša odluka, a ne nametnuto ponašanje partnera koji želi da nas potpunosti promijeni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🚔🚔🚔🚔
Gost
🚔🚔🚔🚔

Danas gledaju pare i bez njih ne mozes nista pa ni da se obuces

Send this to a friend