Love & Sex

I obuća može uticati na ljubavni život

Kada vidi kakve cipele nose, žena odmah zna da li je muškarac sa druge strane njen potencijalni partner. Ova “sitnica” je izuzetno važna u izboru dečka – pokazalo je istraživanje naučnika iz Klivlenda. Stručnjaci su zaključili da dame obraćaju pažnju na mušku obuću, sudeći na osnovu nje o karakteru, sposobnostima i ugledu vlasnika.

Osim toga, žene o eventualnom partneru procjenjuju i na osnovu toga koliko vodi računa o higijeni. Ako primijete neuredne nokte, masnu kosu ili kvaran zub, vrlo je vjerovatno da će se samo okrenuti i otići.

Damama ne može da promakne ni društvo u kojem se dečko našao prve večeri kada su se upoznali. Istraživanje je pokazalo da ono može da odigra ključnu ulogu, jer se djevojke vode maksimom “s kim si, takav si”. Dobro se kotiraju momci okruženi lepim, finim, duhovitim i ukusno odjevenim prijateljima.

Na listi ovih zaključaka našao se i – stav. Kada upoznaju dečka i vide da ima svoje mišljenje, brani ga na fino argumentovan, a ne agresivan način, žene postaju vrlo zainteresovane za nastavak komunikacije.

Send this to a friend