Love & Sex

Iskustvo je ključ svega: Tri pravila za nezaboravan seks

Seksi savjeti – jedan od najpopularnijih djelova i muških i ženskih magazina. Ne znamo za vas, ali smatramo da se tajna dobrog seksa krije u teoriji koju vam ne može nametnuti subjetkivni ekspert.

Kao prvo, sve što je vezano za seks je sasvim individualno i zavisi i od osobe sa kojom ste. Kao drugo, seks je nešto što nema društveno ustanovljena pravila, već samo ona koja vi i vaš partner namećete, što znači da ne postoji jedan jedinstveni vodič za pravo uživanje.

Ipak, uprkos svemu tome, potraga za seksi savjetima nikako ne posustaje. U današnje vrijeme, niko od nas ne želi da djeluje kao amater u spavaćoj sobi pred svojim partnerom, pa vjerovatno baš zbog toga sve svoje nade polažemo u ove savjete koji će nam poslužiti kao neka vrsta vodiča.

Otkrivamo vam tri jednostavna pravila, koja će vam pomoći da uživate u vođenju ljubavi koje ćete pamtiti zauvijek.

Kvalitet dolazi sa iskustvom

Što više praktikujete seks, to ćete biti bolji u njemu, a to se ne može nikako zamijeniti čitanjem i obrazovanjem. Čitanjem erotskih savjeta, kako u magazinima tako i na društvenim mrežama, neće vam zamijeniti iskustvo koje možete steći samo kada seks praktikujete uživo. Seksualna kompetencija praćena je razumijevanjem karakteristika ličnosti, ali i tijela.

Slušajte svog partnera

Istraživanje nam potvrđuje da je međusobno razumijevanje glavna pokretačka sila seksualnog zadovoljstva. Ako zaista želite da postanete bolji, morate savladati samo jednu vještinu, a to je pažljivo slušanje svog partnera. Nivo zadovoljstva i broj orgazama se kod žena dramatično povećava između prvog sastanka i onih koji su uslijedili poslije toga.

Proučavanje tijela partnera je upravo ono što vam može donijeti povećano zadovoljstvo, jer su seksualne veze, poput i svih ostalih, bazirane na komunikaciji. Ne morate se oslanjati na znake i druge poteze koji mogu biti pogrešno protumačeni. Vaš partner ima pravo da zna koje su vaše kodne riječi i gestovi. Ako vam se dopada nešto što vam partner kaže, recite mu to, u suprotnom objasnite zašto ne, nježnim tonom, bez kritike i ismijavanja.

Istražite tijelo svog partnera

Ukoliko vam ovo zvuči previše odvažno, imamo jednu ideju za vas. Ona se zasniva na dodirivanju tijela vašeg partnera zarad vašeg zadovoljstva, pažljivo i nježno, u skladu sa vašim osjećanjima. Ovaj proces otpočinje poljupcima i dodirivanjem bilo kog dijela tijela osim grudi ili genitalija, a traje od četiri do šest nedjelja u četiri faze. U jednom momentu, vi ćete biti dodirivač, dok ćete u drugom biti dodirnuti. Cilj ove vježbe je građenje prave intimnosti i eliminacija stida od pravih želja.

Send this to a friend