Love & Sex Teško je ostati u vezi kad jedan partner prevari drugog

Kako nastaviti dalje nakon prevare?

Nakon prevare jako je teško nastaviti vezu, ali važno je znati da se povjerenje može ponovo izgraditi, a samim tim i spasiti veza, prenosi Wall.

Donosimo vam tri načina da spasite vezu:

Recite partneru šta želite od veze

Jednako je važno da strana koja je kriva zna vaša očekivanja od zdrave veze. Trebate reći partneru kako je povjerenje uništeno i šta je potrebno da se veza obnovi.

Kada mu kažete svoja očekivanja, nemojte ljestvicu postaviti previsoko. Na primjer, ako je prevara uništila povjerenje, ne možete postaviti pravilo koje sprečava partnera da se druži s osobama suprotnog pola. To će samo produžiti bol.

Oprostite sebi i svom partneru

Oprostiti je najteže, ali čin opraštanja može biti veoma oslobađajući. Ne radi se samo o tome da oprostite partneru, nego trebate oprostiti i sebi.

Takođe, oprost znači prihvatanje i suočavanje s realnošću kako biste mogli krenuti naprijed. U slučaju da niste spremni oprostiti, između vas i partnera ćete vremenom izgraditi neprobojan zid koji vam neće dozvoliti da nastavite dalje.

Izliječite sebe kako biste izliječili vezu

Sjetite se, teško je obnoviti vezu ako se ne oslobodite boli i nagomilanih emocija.

Što više patite, teže će biti krenuti u novi početak. Kako biste obnovili vezu, važno je da izliječite sebe. Odgovorite na sva svoja pitanja, nemojte kriviti sebe ili partnera i onda će put ka oporavku biti lakši.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Онај ко превари једном превариће опет. Дивим се људима који могу да пређу преко преваре али ја не знам би ли могао. Јесте хришћански праштати и опростио би ја али и раскинуо исти секунд па голупчићима срећно.

peckham
Gost
peckham

Kako? Svako na svoju stranu, eto kako.

Send this to a friend