Love & Sex Lekcije koje ne smijete zaobići

Kažu da je ljubav igra koja se ne igra po pravilima ali ova nije na odmet ponoviti

1. Komunikacija je ključ zdravog odnosa. Nemojte da vičete jedno na drugo bez razloga. Sjednite za sto i razumno razgovarajte kao dvije odrasle osobe. Ako se već svađate, barem se potrudite da svađa bude produktivna i da dođete do nekog rješenja, umjesto da se iznova svađate oko jednog te istog problema.

2. Samo vi možete da odlučite što je dobro za vas i vašu vezu. Slobodno poslušajte savjet, ali učinite ono što vam savjetuje vaše srce jer upravo ono zna najbolje.

3. Parovi koji opstaju su oni koji rade na stvarima koje bi ih mogle razdvojiti. Ne postoji savršena veza, ali ako želite da ostanete s njim zauvijek, morate biti spremni na pružanje podrške i borbu i u teškim trenucima. Upravo su oni pokazatelj čvrstoće vaše povezanosti.

4. Ne možete nikoga da promijenite. Ljudi se mijenjaju ako sami to požele. Ni slučajno ne započinjite vezu s osobom koja vas je privukla i koju u startu imate u planu mijenjati jer se to neće desiti.

5. Vi i on morate cijeniti iste vrijednosti. Potpuno je u redu imati različite ukuse, ali o ozbiljnim životnim pitanjima kao npr. karijeri, kupovini nekretnine, braku i djeci treba da imate jednako mišljenje.

6. Ne upoređujte svoju vezu sa drugim vezama. Samo zato što su vam se roditelji razveli ne znači da je i vaša veza osuđena na propast. Onaj par koji djeluje tako savršen možda ima ozbiljne probleme, ali jednostavno ne pokazuju emocije niti otkrivaju kakva im je veza zapravo. Nemojte se zamarati nikim osim vas samih!

7. Velike životne promjene mijenjaju ljude. Promjena mjesta stanovanja, posla, gubitak roditelja ili veliki napredak u karijeri mogu promijeniti pogled neke osobe na život. Niko vas neće kriviti ako veza nakon takve situacije pukne i ako više jednostavno niste na istoj talasnoj dužini.

8. Seks je bitan. I nemojte dopustiti da vas tko uvjeri u suprotno. Iako nije najbitniji, to je fizički način pokazivanja ljubavi i privrženosti. Radite na održavanju strasti u vezi.

9. Stil oblačenja, visina ili mjesečni prihod neće povećati vašu ljubav prema nekome. Umjesto da se bavite traženjem savršenog momka koji zadovoljava sve vaše kriterijume, dopustite osobi koja vas zaista voli da vas i usreći.

10. Nemojte njuškati. Sumnjate li na nevjeru ili se jednostavno osjećate zapostavljeno, razgovarajte o tome. Samo nemojte da učinite nešto što bi vam se moglo obiti o glavu.

11. Pokažite mu da vam je stalo do stvari do kojih je njemu stalo. Uzajamno poštovanje i podrška neke su od temeljnih vrijednosti svake veze.

12. Niko vam ne može čitati misli. Ako nešto želite ili volite, jasno i glasno to recite. Nemojte mu zamjerati i ljutiti se na njega jer nije učinio nešto što je trebao shvatiti da vi želite, piše Cosmo.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Ebru
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ebru
Gost
Ebru

Tacno od prvog do poslednjeg u textu

Send this to a friend