Love & Sex Kineski naučnici bavili se uticajem ljepote

Lijepe žene pomućuju muškarcima racionalan tok razmišljanja i osjećaj za ravnopravnost

U nedavno sprovedenom istraživanju je prisustvovao 21 student sa Univerziteta Zhejiang u Kini. Ispitanici su tokom studije dobili zadatak da posmatraju 300 fotografija Kineskinja, a nakon toga ocijene njihovu ljepotu. Gotovo su polovinu žena ocijenili kao privlačne, dok su ostale pripadnice ljepšeg pola ocijenili kao neprivlačne.

Muškarci su, zatim, upareni s onim ženama koje su ocijenili kao privlačne kako bi s njima odigrali igru koja uključuje kockanje. Nakon toga su morali dogovoriti kako će s njima podijeliti manji novčani iznos.

Rezultati magnetne rezonance pokazali su da je mogućnost prihvatanja loše ponude bila mnogo veća kad su je nudile lijepe žene. Takođe su mnogo brže prihvatali ponude od atraktivnih žena i brže odgovarali na loše ponude koje su im nudile neprivlačne žene.

Ono što je zanimljivo je to da za ovu vrstu ponašanja zapravo ni nemamo neko određeno objašnjenje: „Isto ćemo reagovati čak i kad znamo da će nam ta odluka štetiti ili kad znamo da nam to možda neće omogućiti sastanak s privlačnom osobom“, objašnjava psiholog Entoni Litl.

Prema rezultatima istraživanja, iskorišćavanje sopstvene ljepote kao sredstva manipulacije događa se zato što ženska ljepota pomućuje racionalan tok razmišljanja kod muškaraca, kao i osjećaj za ravnopravnost.

Neka prethodna istraživanja pokazala su da imamo tendenciju lijepe ljude da ocjenjujemo kao inteligentnije nego što jesu, kao i precijeniti njihovu osobnost i potencijal za uspjeh, a što se vrlo često pretvara u tzv. samoispunjavajuće proročanstvo.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
So & TEKILA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

Pa trpimo njihove gluposti jer se nadamo da će nam dati.

Send this to a friend