Love & Sex

Ljeto je stvoreno za ponovno buđenje ljubavnih strasti

Nerazumijevanje, nedostatak strasti, premalo nježnosti, problemi su koji povremeno muče gotovo svaki ljubavni par, bez obzira koliko su muškarac i žena zajedno. Zato je ljeto savršeno vrijeme za buđenje uspavanih strasti.

Evo zašto je ljeto najbolje vrijeme za ljubavni popravni ispit.

1. VRIJEME JE GODIŠNJIH ODMORA

U prevodu, manje stresa i anksioznosti koji ljubavnu svakodnevicu često čine lošijom nego što ona zapravo jeste. Kada se riješite napetosti, moći ćete kvalitetnije da uživate u zajedničkim trenucima. A pomoći će već i nekoliko dana “bijega”.

2. NAJZAVODLJIVIJE DOBA U GODINI

U Americi je sprovedeno preko nekoliko godina “online” istraživanje o seksualnim navikama parova tokom ljetnjih mjeseci – najviše u junu i julu. Svi su rezultati pokazali pojačanu aktivnost, kako u teoriji, tako i u praksi. A u prilog tome ide i jedna britanska studija koja je pokazala da je avgust apsolutno najzavodljiviji mjesec u godini.

3. PAROVI KOJI PLIVAJU ZAJEDNO, OSTAJU ZAJEDNO

Ovo nije potvrdila nijedna studija, ali činjenica je da svakodnevno “brčkanje” u moru ili bazenu jednostavno zbližava parove. Stvar je u opuštenosti, intimnijem kontaktu, a nikada se ne zna šta može da se dogodi nakon noćnog kupanja.

4. TAJ VITAMIN D

Nedostatak vitamina D povezan je sa depresijom i smanjenim libidom kod žena. Srećom, samo petnaestak minuta izlaganja suncu, vraća njegove vrijednosti u normalu. Bolje raspoloženje plus rasploženiji libido sigurno će koristiti ljubavnoj vezi.

5. DUŽI DANI ZNAČE I VIŠE ZAJEDNIČKOG VREMENA

Ljetnje vrijeme podiže utiče na rast energije pa više nećete čekati vikend kako biste proveli više vremena sa partnerom. Tokom radne nedjelje češće ćete duže ostajati budni, provoditi vrijeme na ljetnjim terasama i višesatnim šetnjama.

6. LJETO JE “LIMITED EDITION”

Budući da traje samo kratka tri mjeseca, sve što radimo ljeti čini se nekako posebnije. Zajedno isprobajte stvari koje vam nisu na raspolaganju nikada tokom ostatka godine. Na primjer, posjetite neki festival, lokalni sajam, probajte ljetnji meni u vašem omiljenom restoranu. Tako ćete stvoriti posebne uspomene kojih ćete se rado sjećati u mjesecima koji dolaze.

7. SVJEŽ VAZDUH PODSTIČE RAZGOVOR

Nije se jednom dogodilo da ste tokom neke aktivnosti na otvorenom vašem sagovorniku “otvorili dušu”. Jednostavno postoji nešto u svježem vazduhu i prirodi što nas podstiče na razgovor. Ljeti ćete provoditi više vremena u stvarnoj komunikaciji, bez telefona i e-maila što sigurno doprinosti boljem razumijevanju.

8. VIŠE VREMENA ZA PORODICU

Vrijeme provedeno sa djecom, posmatranje djece na plaži ili zajedničke aktivnosti dokazano zbližavaju roditelje. Razlog je vjerovatno u tome što se podsjete ljubavi iz koje su njihova djeca nastala.

9. VIŠE MJESTA ZA IZLASKE

Zajednički izlasci mogu lako da upadnu u rutinu tokom godine. Uvijek isti restorani, isti bioskopi… Napravite nešto što već dugo planirate, a ne uključuje sjedenje za istim stolom. Nakon radnog dana idite u šetnju prirodnom, popijte piće u parku, igrajte na koncertu ili nešto slično.

10. LJETO NAS PODSJEĆA NA DJETINJSTVO

Svako od nas ima neku omiljenu ljetnju uspomenu iz djetinjstva. Zašto ih se ne biste prisjetili zajedno sa partnerom? Dozvolite sebi jedan poseban “dejt” koji garantuje puno zabave i smijeha.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gimmie
Gost
Gimmie

Kakav crni svjezi vazduh, aparat za kiseonik ne pomaze po ovom zaropeku

Send this to a friend